Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Εκδήλωση για το Μεταναστευτικό στην Καλλιθέα


Η Ανεξάρτητη Ομάδα Πολιτών Καλλιθέας σας προσκαλεί την Παρασκευή 29 Ιουνίουστις 19:30, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Καλλιθέας (Ματζαγριωτάκη 74-76, Πλατεία Δαβάκη, Καλλιθέα) στη συζήτηση:

Η μετανάστευση σήμερα στην Ελλάδα.
Εισηγητής ο Γιώργος Ρακκάς, κοινωνιολόγος.
Η Καλλιθέα είναι μια γειτονιά προσφύγων όπου κατέφυγαν πολλοί Έλληνες της διασποράς ήδη από τον περασμένο αιώνα. Όλα αυτά τα κύματα των νεοφερμένων αφομοιώθηκαν στην κοινωνία μας και δύσκολα πια διακρίνονται.
Όταν σταδιακά αρχίζει η κρίση στην Ελλάδα, η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση μεταναστών δημιουργεί κοινωνικά προβλήματα και η ελαστικοποίηση της εργασίας, με την κατάργηση του κοινωνικού συμβολαίου και του κοινωνικού κράτους, μετέβαλε το σύνολο των εργασιακών σχέσεων σε ζούγκλα. Από την πλευρά των φιλομεταναστευτικών προτάσσεται η λογική της αλληλεγγύης προς τους φτωχούς ενώ, από την αντίπαλη πλευρά, προτάσσεται το ζήτημα της παραβατικότητας. Γι’ αυτό, όλο και εντείνονται τα αντιμεταναστευτικά αισθήματα του λαού και η Χρυσή Αυγή με τη ρατσιστική προπαγάνδα της συγκεντρώνει ξαφνικά πρωτόγνωρα σε ύψος ποσοστά.
Αν όλα αυτά συνδυαστούν με τα ρεύματα των παιδιών μας που εγκαταλείπουν την Ελλάδα, το μείγμα καθίσταται εκρηκτικό.
 Είναι καιρός να παρέμβουμε αποφασιστικά, απαιτώντας να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα, προτού παρέμβουν άλλοι αναρμόδιοι, όπως άρχισε ήδη να γίνεται.
 ΠΗΓΗ ΑΡΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου