Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Δεν είμαστε νεοναζί και γερμανόπληκτοι, εσείς δεν βλέπετε καλά! 
Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που ξαφνιάστηκαν με την συμπεριφορά του Κασιδιάρη. Απόλυτα αναμενόμενη, προβοκατόρικη και μάλλον προσχεδιασμένη. Ούτε περιμένουμε από τη Χ.Α για να καταλάβουμε τι καπνό φουμάρουν οι φασιστικές και ναζιστικές συμμορίες.

Η ιστορία του Β' Παγκοσμίου πολέμου, το ολοκαύτωμα 6 εκατομμυρίων ανθρώπων και οι ναζιστικές θηριωδίες σε όποιον αντιστάθηκε στην χιτλερική πολεμική μηχανή είναι ο πιο αδιάψευστος μάρτυρας. Ούτε οι φασίστες μπόρεσαν ποτέ να κάνουν διάλογο. Το μόνο που ξέρουν είναι να βαρούν προσοχή στον αρχηγό τους και τους ισχυρούς του χρήματος και να καταδιώκουν μέχρι εξοντώσεως ό,τι το αρρωστημένο μυαλό τους θεωρεί κατώτερο και ανάξιο να ζεί (γυναίκες, κομμουνιστές, άνθρωπους με ειδικές ανάγκες κτλ.) Δεν είναι τυχαίο ότι στους ηλικιωμένους που έχουν βιώσει στο πετσί τους το ναζισμό η Χ.Α δεν σταύρωσε ψήφο.


Δυστυχώς σήμερα έχουμε φτάσει σε ιστορικό χαμηλό. Η ιστορία και η σκέψη δολοφονούνται ασύστολα, βιώνουμε ένα βίαιο πισωγύρισμα ιστορικών διαστάσεων. Ο νεοταξικός οδοστρωτήρας δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Ιστορικές εμπειρίες και κατακτήσεις δεκαετιών εξανεμίστηκαν. Μόνο σε έναν τέτοιο βάλτο θα μπορούσε να ανθίσει το φαινόμενο της Χ.Α και να προβάλλεται ως αντισυστημική δύναμη. Ένα όχι αμελητέο κομμάτι του ελληνικού λαού έχει πατήσει τη μπανανόφλουδα και έχει φάει το παραμύθι. Γι' αυτό θα προσπαθήσουμε να διαλύσουμε τους μύθους που έχουν πλέξει για τον εαυτό τους και να δείξουμε τον πραγματικό τους ρόλο.

Πρώτος μύθος: Η Χ.Α δεν είναι ναζιστική οργάνωση αλλά πατριωτική εθνικιστική οργάνωση. Ψεύδονται ασύστολα. Παρά τις δεκάδες γραπτές αποδείξεις από τα δικά τους έντυπα με τους ύμνους στον Χίτλερ και στην ναζιστική Γερμανία. Φυσικά τότε βρίσκονταν στο περιθώριο και εκδήλωναν ελεύθερα τη φρενοβλάβεια τους ενώ τώρα προσπαθούν να τα κουκουλώσουν. Παρόλα αυτά όταν ο Κασιδιάρης ρωτήθηκε για τον Χίτλερ απάντησε πως η ιστορία δεν τον έχει κρίνει ακόμα! Δηλαδή για την γερμανική κατοχή και τους χιλιάδες Έλληνες νεκρούς που άφησε πίσω της ο υπερπατριώτης Κασιδιάρης δεν έχει άποψη. Μήπως φταίνε για όλα αυτά οι κομμουνιστές και άλλοι πατριώτες που έγραψαν το έπος της εθνικής αντίστασης την ώρα που οι πολιτικοί πρόγονοι του Κασιδιάρη συνεργάζονταν με τον κατακτητή;

Δεύτερος μύθος: Η Χ.Α δεν είναι παγανιστική οργάνωση αλλά χριστιανική. Εδώ το δικό τους ντοκουμέντο που αποδεικνύει το αντίθετο. Διαβάζουμε χαρακτηριστικά : Ο Ιουδαιοχριστιανισμός μεταλαμπαδεύτηκε στην Ευρώπη σε εποχή και βαθειάς κρίσης των Παραδοσιακών Αξιών, κατάφερε δε σε διάστημα μερικών αιώνων να εμφυτεύσει τον Εβραϊκό σκοταδισμό στον κορμό του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, ώστε να τον αποκόψει από τις καταβολές του, να τον αποπροσανατολίσει από την ιστορική του προοπτική και να τον οδηγήσει στην αποσύνθεση και τον εκφυλισμό. Το παρόν άρθρο δημοσιεύεται στα πλαίσια της σειράς <<Χρυσή Αυγή>> διακήρυξη ιδεολογικών αρχών. Δηλαδή επίσημες ιδεολογικές θέσεις, όχι ένα τυχαίο κείμενο. Τώρα πως κάποιες θλιβερές εξαιρέσεις σαν τον Αμβρόσιο Καλαβρύτων δείχνουν ανοχή  και κάνουν και δηλώσεις στήριξης σε μια οργάνωση με τόσο ανοικτά αντιχριστιανική ιδεολογία είναι απορίας άξιο. Εμείς θα περιοριστούμε να πούμε ότι μόνοι τους θέτουν εαυτόν εκτός Ορθοδοξίας.

Τρίτος μύθος: Οι θέσεις της Χ.Α για το μεταναστευτικό. Οι μόνοι που φταίνε για το μεταναστευτικό είναι οι ίδιοι οι μετανάστες, οι προδότες πολιτικοί (γενικά και αόριστα) που δεν φυλάνε τα σύνορα και η αριστερά. Με αυτήν τη λογική οι βασικοί υπαίτιοι βγαίνουν λάδι. Δηλαδή το κεφάλαιο που προώθησε και επέβαλε την πολιτική των ανοικτών συνόρων και κέρδισε τόσα πολλά από αυτήν αθώο! Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ (έρχεται η σειρά της Συρίας) που προκαλούν τεράστια κύματα μετανάστευσης αθώες και αυτές, όπως και η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Το αντίθετο μάλιστα πρέπει να συμμετέχουμε σε τέτοιους τυχοδιωκτισμούς για το ''εθνικο'' συμφέρον (της Νέας Τάξης και του κεφαλαίου). Αθώα και η Ε.Ε με το Δουβλίνο 2 και με τις υπόλοιπες συμφωνίες που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών.

Ως κλασικοί φασίστες τα βάζουν μόνο με τους αδύναμους. Μαχαιρώνουν και χτυπάνε λαθρομετανάστες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και είναι και οι ίδιοι θύματα της Νέας Τάξης και του καπιταλισμού. Φυσικά ποτέ δεν τολμούν να αγγίξουν τις οργανωμένες μαφίες των ναρκωτικών και της πορνείας, αυτοί δεν είναι για τα δόντια τους. Αυτοί δεν αστειεύονται. Εδώ πρέπει να πούμε την πικρή αλήθεια και για κάποια μικροαστικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας τα οποία την εποχή των παχιών αγελάδων εκμεταλλεύονταν τους μετανάστες και σφύριζαν αδιάφορα τώρα που προλεταριοποιούνται βίαια και καταστρέφονται από την καπιταλιστική κρίση και το μόνο που βλέπουν πλέον είναι η εγκληματικότητα των εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών (που μέχρι χθες ήταν καλοί γιατί τους εκμεταλλεύονταν) στρέφονται κανιβαλικά εναντίον τους. Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει ισχυρό εργατικό και λαϊκό κίνημα και τον τόνο δίνει η αφιονισμένη κινούμενη άμμος των νεόπτωχων μικροαστών.

Ένας ιππότης για την Ντορούλα.
Τέταρτος μύθος: H Χ.Α είναι ενάντια στους κλέφτες πολιτικούς. Πάντως με τον ''προδότη'' Παπούλια που έχει βάλει την υπογραφή του σε όλα τα συμβόλαια θανάτου της ελληνικής κοινωνίας συναντήθηκαν και μια χαρά τα είπαν και έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους. Ενώ και με την Ντόρα μέχρι και υποκλίσεις είχαμε. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι επιτέθηκαν σε δύο βουλευτίνες της αριστεράς. Αυτό δείχνει τον πραγματικό ρόλο που θέλουν να παίξουν: αυτόν του κατασταλτικού βραχίονα σε κράτος έκτακτης ανάγκης. Ενώ και ο αντικομουνισμός τους βγήκε στην επιφάνεια.

Πέμπτος μύθος: Τα ΜΜΕ είναι ενάντια στην Χ.Α. Κανένα άλλο κόμμα δεν έχει τύχει τόσο μεγάλης προβολής από τα ΜΜΕ. Ειδικά στο Internet και πολύ καιρό πριν τις εκλογές και στα μεγάλα δημοσιογραφικά site που ανήκουν στα γνωστά συγκροτήματα είχαμε καθημερινές αναφορές κάθε βλακώδους πρόκλησης. Η μέθοδος της αρνητικής διαφήμισης ποτέ άλλοτε δεν εφαρμόστηκε τόσο εκτεταμένα. Η Χ.Α δίνει την προβοκατόρικη αφορμή (επιθέσεις σε μετανάστες, ύμνοι στη χούντα κτλ) και τα ΜΜΕ ακολουθούν. Επίσης πρέπει να αναφερθούμε και σε δύο συγκεκριμένους μεγαλοδημοσιογράφους που ανέλαβαν το ξέπλυμα της οργάνωσης. Ο Τράγκας και ο Χίος. Γνωστά μπουμπούκια και οι δύο. Ο δε Τράγκας για χρόνια υστερικός κλακαδόρος της Ν.Δ που μια ζωή απολάμβανε την παχυλή κρατική διαφήμιση στις πάντα χαμηλής κυκλοφορίας εφημερίδες του τώρα μας προέκυψε επαναστάτης και με άμβωνα πάντα τα ΜΜΕ βάλλει αόριστα εναντίον της Μέρκελ και των πολιτικών ξεπλένοντας τη Χ.Α ως πατριωτική εθνικιστική οργάνωση. Τα ίδια και ο Χίος, ο Τριανταφυλλόπουλος σε πιο δεξιάς απόχρωσης έκδοση. Μια ζώη και αυτός εναντίον του συστήματος και της διαπλοκής και πάντα με βήμα στα ΜΜΕ.   

Έκτος μύθος:  Η Χ.Α είναι αντισυστημική δύναμη. Μπορεί να ουρλιάζεις εναντίον των ΜΜΕ, των πολιτικών και του συστήματος όλη μέρα αλλά όταν έρχεται η ώρα να πάρεις θέση πάνω στα μεγάλα ζητήματα αποδεικνύεις το πόσο τα εννοείς. Βάλλει εναντίον των τοκογλύφων ο Μιχαλολιάκος όμως για το χρέος προτείνει απλά μία επιτροπή ελέγχου που θα εξετάσει αν ένα κομμάτι του χρέους είναι παράνομο. Πρώτον αυτή είναι πρόταση κάποιων οικονομολόγων που ήταν κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον είναι παραπλανητική γιατί οι αγοροπωλησίες των ομολόγων και ο δανεισμός στις διεθνείς αγορές έχει γίνει νόμιμα σύμφωνα με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Μόνο στα SWAP του Σημίτη με την Goldman Sachs μπορεί να βρεθούν παρανομίες τα οποία βέβαια αποτελούν ένα πολύ μικρό κομμάτι του χρέους. Δηλαδή εναντίον των τοκογλύφων και των τραπεζιτών αλλά όχι μονομερής διαγραφή του χρέους το 80% που είναι ''νόμιμο'' να το πληρώσουμε.

Η Χ.Α πιπιλάει επίσης την καραμέλα της καταγγελίας του μνημονίου. Φυσικά μέσα στην Ε.Ε και το ευρώ. Δηλαδή αναμασάει το μύθο της επαναδιαπραγμάτευσης χωρίς να λέει τι θα κάνει στην περίπτωση που οι Ευρωπαιοι δεν δεχθούν καμία επαναδιαπραγμάτευση όπως ήδη έχουν δηλώσει ανοικτά. Για εθνικό νόμισμα και επιστροφή στην δραχμή ούτε λόγος αυτά είναι καταστροφή. Επίσης πόσο αντισυστημικός μπορεί να είσαι όταν προτείνεις για πρωθυπουργό τον Σερ Μαρκεζίνη, ένα αστό πολιτικό του κατεστημένου. Εδώ πρέπει να δούμε δύο πράγματα. Πρώτον ίσως η Χ.Α προσπαθεί να κάψει το χαρτί Μαρκεζίνη που έχουν στα συρτάρια τους κάποιοι νταβάδες εγχώριοι και ξένοι εξυπηρετώντας ανταγωνιστικά συμφέροντα και δεύτερον ετοιμάζει το έδαφος για δικτατορικές κυβερνήσεις εκλεκτών και αρίστων με την Χ.Α σε ρόλο σύγχρονων ταγμάτων ασφαλείας. 

Έβδομος μύθος: Χρυσή Αυγή και αστυνομία. Εδώ ένα αποκαλυπτικό κέιμενο για τις σχέσεις Μιχαλολιάκου με την αστυνομία και την ΕΥΠ που κρατούν μόνο μερικές δεκαετίες! Μια ζωή όλοι οι χρυσαυγίτες υπόδικοι και μπλεγμένοι σε παρανομίες και εγκληματικές πράξεις παρόλα αυτά πάντα ελεύθεροι να κυκλοφορούν σαν κύριοι.

Από όλα αυτά προκύπτει ξεκάθαρα ότι η Χ.Α δεν είναι εναντίον του συστήματος αλλά είναι μία ακόμη εφεδρεία του. Η Χ.Α στην σημερινή συγκυρία αναλαμβάνει μάλιστα έναν αναβαθμισμένο ρόλο. Ο μεγάλος φόβος του καθεστώτος είναι η δημιουργία ενός πλατιού λαϊκού πατριωτικού μετώπου με εαμικά χαρακτηριστικά. Όπου η αριστερά (κυρίως οι κομμουνιστές και όχι φυσικά η ενσωματωμένη αριστερά - ιδεολογικός απολογητής της Νέας Τάξης) θα συνδύαζε την πάλη ενάντια στον καπιταλισμό και το κεφάλαιο και την οργάνωση του εργατικού κινήματος με την πάλη ενάντια στα σύγχρονα ιδεολογήματα (των ανοικτών συνόρων, της αποδόμησης των δομών του εθνικού κράτους κτλ). Που θα έθετε τολμηρά το μεταναστευτικό και το ζήτημα της προστασίας των λαϊκών γειτονιών από τη θηριώδη εγκληματικότητα. Με την οργάνωση του κόσμου σε λαϊκές συνελεύσεις που ήδη ξεπετάχθηκαν αυθόρμητα. Μόνο με την οργάνωση του κόσμου από τα κάτω στα όργανα της δικιάς του εξουσίας θίγοντας τα μεγάλα προβλήματα που συσωρεύουν την λαϊκή οργή και αγανάκτηση.

Σήμερα μόνο με την κάθετη σύγκρουση με τους μηχανισμούς της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης (Ε.Ε, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ) και τα σύγχρονα ιδεολογήματα τους υπάρχει διέξοδος. Αυτή την διέξοδο μόνο ένα οργανωμενό γρανιτένιο λαϊκό και εργατικό κίνημα μπορεί να τη διεκδικήσει. Ένα τέτοιο κίνημα θα σχεδίαζε την συνειδητή και οργανωμένη έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ και την Ε.Ε με παράλληλη μονομερή διαγραφή του χρέους, με πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας. Επίσης μόνο έξω από την Ε.Ε μπορεί η Ελλάδα να έχει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική (η Ε.Ε απαγορεύει τις διακρατικές συμφωνίες χωρίς παρέμβαση ιδιώτη) που θα εξασφάλιζε πραγματική εθνική ανεξαρτησία.

Την δημιουργία ενός τέτοιου κινήματος-μετώπου προσπαθεί να προβοκάρει η Χ.Α. Εκμεταλεύεται την οργή του κόσμου πάνω σε υπαρκτά προβλήματα αλλά κυρίως την απουσία παρέμβασης αριστερών δυνάμεων. Προσπαθεί να διχάσει ξύνοντας αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά και με συνεχείς προκλήσεις και προβοκάτσιες να προκαλέσει βίαια αιματηρά επεισόδια όπου το παρακράτος και τα τάγματα εφόδου της Νέας Τάξης κάθε απόχρωσης θα οργιάσουν. Παράλληλα παίζει και το ρόλο του σκιάχτρου για να τρομάξει και να εκφοβίσει τον κόσμο ώστε να γυρίσει στα μαντριά των καθεστωτικών κομμάτων και να εναποθέσει τις ελπίδες του στους εκλογικούς σωτήρες.                    

44 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον κείμενο, στο μόνο που βασικά διαφωνώ είναι ότι είναι "εφεδρεία" του συστήματος οι ναζί. Ο ναζισμός είχε γεννηθεί σε τελείως άλλη φάση του συστήματος όπου επικρατούσαν στο ίδιο το σύστημα οικονομικοί εθνικισμοί που σήμερα είναι αδιανόητοι στην παγκοσμιοποίηση μεταξύ των ελίτ. Μόνο ως "αντίδραση" σήμερα που εκμεταλλεύονται οι ανεγκέφαλοι τραμπούκοι μπορεί να υπάρξει φασισμός, ως πρακτική, και όχι ως κανονικό σύστημα στη Νέα Τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με την παρατήρηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει εθνικός φασισμός σήμερα όπως στο Μεσοπόλεμο,άλλωστε η Ελλάδα δεν είναι ιμπεριαλιστική χώρα,εξαρτημένη είναι και προτεκτοράτο.Ούτε υπάρχει εθνική αστική τάξη να στηρίξει τέτοιες καταστάσεις.Αλλά εφεδρεία του συστήματος είναι γιατί παγιδεύεται εκεί μεγάλο μέρος της οργής του κόσμου και προσπαθούν να φανατίσουν και να διχάσουν τον κόσμο δημιουργώντας αιματηρά επεισόδια.Η μεγάλη διαφορά της Χ.Α από τα αριστερής απόχρωσης τάγμα
      τα εφόδου της νέας τάξης είναι ότι αυτά μένουν μόνο στο επίπεδο της προβοκάτσιας ενω η Χ.Α την οργανώνει πολιτικά σε ανώτερο επίπεδο.Το σχέδιο κατά την γνώμη μου είναι να χρησιμοποιηθεί η Χ.Α ως κατασταλτικός βραχίονας,νέοι γερμανοτσολιάδες μιάς δικτατορικής κυβέρνησης αρίστων και εκλεκτών αλλά όχι τύπου Παπαδήμου αυτή τη φορά απλοί άχρωμοι τεχνοκράτες.Πιο εθνικόφρονες υποτίθεται με εθνικιστική δημαγωγία αλλά χωρίς ουσιαστικά να αλλάξει τίποτα.Δυστυχώς έχουν δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία οι ιδεολογικές προυποθέσεις για κάτι τέτοιο.Σε αυτό τεράστιο ρόλο έχει παίξει η απουσία ενός επαναστατικού κόμματος που θα αντιλαμβανόταν ξεκάθαρα την φιλοσοφία της νέας τάξης και τα ιδεολογηματά της.

      Διαγραφή
  2. Α και κάτι άλλο. Η Δούρου είναι βουλευτίνα της "Αριστεράς" όσο ο Κατσιδιάρης είναι θιασώτης του δημοκρατικού διαλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο η έννοια αριστερά έχει γίνει λάστιχο.Δεν θεωρώ το ΣΥΡΙΖΑ αριστερό κόμμα.Σοσιαλοδημοκρατία είναι καραμπινάτη.Πάντως για τα μυαλά κάποιων σαν τον Κασιδιάρη η Δούρου είναι κράμα Φιντέλ Κάστρο και Βελουχιώτη.

      Διαγραφή
  3. Είμαι ένας από τους χιλιάδες που ψήφησαν Χ.Α και θα ψηφίσω ξανά.
    Θα του πω γιατί τους θέλω στο κοινοβούλιο .
    Καταρχάς δεν είμαι ακροδεξιός η νεοναζί και έχω ψηφίσει τρεις φορές ΚΚΕ και ποτέ δεν έχω ψηφήσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ .
    Πριν λίγους μήνες πακιστανοί λήστεψαν την αδελφή μου και της έσπασαν το πόδι στην περιοχή που ενώνετε το μηριαίο οστό με την επιγονατίδα με αποτέλεσμα να την αφήσουν πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι .
    Μου λήστεψαν το σπίτι γεωργιανοί και από καθαρή τύχη δεν ήμασταν μέσα την ώρα της ληστείας .
    Η γειτονία μου έχει μετατραπεί σε Ισλαμαμπάντ .
    Το βράδυ κλειδαμπαρώνουμε το σπίτι και περιμένουμε να ξημερώσει για να βγούμε έξω .
    Θέλω να σε ρωτήσω .
    Ποιος ευθύνεται για αυτά που ζω εγώ και η οικογενιά μου καθημερινά ;
    Πια είναι η στάση της αριστεράς και του ΚΚΕ στο μεταναστευτικό ;
    Πιο κόμμα μπορεί να ασκήσει βίαιη τρομοκρατική πίεση στο κοινοβουλευτικό κατεστημένο ώστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πάρουν μέτρα και να μπορέσω εγώ και τα παιδιά μου να ζήσουμε με αξιοπρέπεια ;
    Αν δεν βρεθεί λύση η Χρυσή Αυγή σε δέκα χρόνια θα γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση και τότε να είσαι σίγουρος ότι τα παραπάνω προβλήματα θα λυθούν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε γίνεσαι το καλύτερο βούτυρο στο ψωμί του συστήματος που δημιουργεί και στη συνέχεια εκμεταλλεύεται (βλ. Χ.Α.) τις φασιστικές πρακτικές. Η θέση των αντισυστημικών κομμάτων στο μεταναστευτικό είναι ότι το σύστημα και οι λακέδες του δημιουργούν τη μετανάστευση με τα πραγματικά και αναμενόμενα πολλά προβλήματα που αυτή επιφέρει για τον λαό (μαζί με χιλιάδες άλλα βέβαια, πολλές φορές σοβαρότερα, που δημιουργεί το ίδιο το σύστημα). Αν γινόταν ένα Λαϊκό Μέτωπο για την εθνική-κοινωνική απελευθέρωση με τη συμμετοχή του λαού που υφίσταται τη βία από το σύστημα κάθε μορφής (και από συμμορίες εξαθλιωμένων ή οργανωμένων- που αυτοί είναι σχεδόν πάντα και Έλληνες), τότε το ίδιο το Λαϊκό Μέτωπο θα αυτο-προστατευόταν και θα προστάτευε με ενωμένους τους πολίτες τις γειτονιές τόσο από ανεγκέφαλους ή φαισιστοειδή που ψάχνουν μετανάστες για να παίξουν ξύλο είτε και από την εγκληματικότητα που πράγματι υπάρχει. Χωρίς δηλαδή να οργανωθεί η λαϊκή πάλη με ένα μέτωπο για έξοδο από την ΕΕ κτλ. που να δίνει προοπτική για μια άλλη κοινωνία και να ενώσει τον λαό δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να "σωθείς" από το σύστημα και τα συμπτώματα του, ούτε εσύ ούτε η οικογένεια σου. Και να "γλιτώσεις" από κάποιον εξαθλιωμένο εγκληματία επειδή θα ...καθαρίσει προληπτικά τη γειτονιά σου κάποιος θερμόαιμος φασίστας, θα την πάθεις από την ανεργία, από τα ναρκωτικά, από αυτοκτονία, από την εξαθλίωση, από την άθλια υγεία που θα αναπνέεις και τον αέρα που αναπνέεις. Αυτή τη ζούγκλα και τον εξανδραποδισμό των άλλων και του εαυτού σου θες να φέρεις στηρίζοντας φασιστοειδή και τραμπούκους ως λύση ή να χτίσεις μια άλλη κοινωνία που θα δίνει να καταλάβει γιατί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έγιναν αυτά στους δικούς σου ανθρώπους (και όχι βέβαια απλά από κάποιους μετανάστες όπως το παρουσιάζουν οι εύκολες λύσεις);

      Διαγραφή
    2. απο αμπελοφιλοσοφιες μπουχτισαμε...λυση στην καλπη υπαρχει;

      Διαγραφή
    3. ο φιλος 1111 εθεσε πολυ σωστα τους προβληματισμους του και τις περιπτωσεις που επεσε θυμα.ολοι εσεις που διαγραφετε μονοκονδυλιά τη Χ.Α. τι κομμα προτεινετε;

      Διαγραφή
    4. Καταρχάς το ποιός ευθύνεται το γράφω και στο κείμενο : ''Δηλαδή το κεφάλαιο που προώθησε και επέβαλε την πολιτική των ανοικτών συνόρων και κέρδισε τόσα πολλά από αυτήν αθώο! Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ (έρχεται η σειρά της Συρίας) που προκαλούν τεράστια κύματα μετανάστευσης αθώες και αυτές, όπως και η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Το αντίθετο μάλιστα πρέπει να συμμετέχουμε σε τέτοιους τυχοδιωκτισμούς για το ''εθνικο'' συμφέρον (της Νέας Τάξης και του κεφαλαίου). Αθώα και η Ε.Ε με το Δουβλίνο 2 και με τις υπόλοιπες συμφωνίες που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών.''Το αναλύω και εδώ http://apergospastis.blogspot.gr/2012/03/blog-post_15.html για να μην ξαναλέω τα ίδια και τα ίδια.Για την στάση της αριστεράς και του ΚΚΕ στο μεταναστευτικό έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να κάνουμε κριτική δεν κάνουμε και τίποτα άλλο.Αφού όλοι οι κάτοικοι στην γειτονιά σου έχετε τεράστιο πρόβλημα με την εγκληματικότητα γιατί δεν οργανώνεστε σε λα'ι'κή συνέλευση και επιτροπή αγώνα κατοίκων για να πιέσετε και να αγωνιστείτε.Ακόμα και να περιφρουρήσετε τα σπίτια σας οργανωμένα εσείς οι ίδιοι.Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι αν δεν πάρουμε εμείς οι ίδιοι τα πράγματα στα χέρια μας κανένας δεν θα μας σώσει.Όταν οι εργάτες έχουν πρόβλημα με το μισθό τους και με τις συνθήκες εργασίας τους δεν περιμένουν το μάνα εξ ουρανού φτιάχνουν σωματείο και παλεύουν απλά πράγματα.Μην περιμένουμε τα πάντα από τα κόμματα και από αυτόκλητους σωτήρες.''Αν δεν βρεθεί λύση η Χρυσή Αυγή σε δέκα χρόνια θα γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση και τότε να είσαι σίγουρος ότι τα παραπάνω προβλήματα θα λυθούν''Άντε και να δεχθώ ότι η Χ.Α θα λύσει το μεταναστευτικό που δεν είναι καθόλου απλό όπως το παρουσιάζει πόσα προβλήματα παραπάνω θα σου δημιουργήσει;Όταν ψηφίζεις Χ.Α παίρνεις όλο το πακέτο άσχετα από το τι πιστεύεις εσύ.Σε δέκα χρόνια κανένα από τα σημερινά κόμματα δεν θα υπάρχει ο ιστορικός χρόνος σε περιόδους κρίσεων συμπυκνώνεται τρομερά.Η Χ.Α ''ετοιμάζει το έδαφος για δικτατορικές κυβερνήσεις εκλεκτών και αρίστων με την Χ.Α σε ρόλο σύγχρονων ταγμάτων ασφαλείας''το γράφω και στο κείμενο.Αυτές οι κυβερνήσεις που μάλλον θα ακολουθήσουν το φιάσκο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σκοπό να λύσουν κανένα πρόβλημα θα βάλουν την Ελλάδα στο γύψο απλά θα συνεχίσουν την πολιτική του μνημονίου και του ξεπουλήματος με άλλον τίτλο και με εθνικιστική ρητορία χωρίς βέβαια κανένα αντίκρισμα.Λύση στην κάλπη δεν υπάρχει εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ απλά επειδή είναι το μόνο που συγκρούεται με τον ευρωμονόδρομο.Διαγράφουμε μονοκονδυλιά την Χ.Α γιατί με αυτήν το διάλογο που κάνουμε τώρα δεν θα μπορούμε να τον κάνουμε τι άλλο να σου πω όταν δεν διαγράφεις εσύ μονοκονδυλιά κάποιους που υμνούν τον Χίτλερ.Επειδή δεν μας εκφράζουν τα άλλα κόμματα θα ψηφίσουμε το χειρότερο επειδή ίσως μας λύσει ένα πρόβλημα ξέροντας ότι είναι το χειρότερο; .Η απελπισία κι η οργή δεν πρέπει να τυφλώνουν την σκέψη μας.Μην επιβεβαιώσουμε ότι η ιστορία διδάσκει ότι δεν διδασκόμαστε τίποτα από αυτήν.Το Λα'ι'κό μέτωπο πρέπει να το χτίσουμε εμείς οι ίδιοι γιατί αλλιώς έρχονται μαύρες μέρες κυριολεκτικά.Όσον αφορά την ψήφο μην ψηφίσετε την καταδίκη μας.

      Διαγραφή
    5. εργατοπατερα7,αποψη σου ειναι αυτη που μας γραφεις.δεν σημαινει ομως οτι ειναι και σωστη.μη τρελαθουμε..θα σταθω μονο σε ενα σημειο απο τα οσα γραφεις.τα αλλα απλως τα προσπερνω.λες:"με τη χρυση αυγη δεν θα μπορουσαμε να κανουμε το διαλογο που κανουμε τωρα"!! ενω με το σταλινικο κκε θα μπορουσαμε,ε;καλο αυτο,μου αρεσε! απορριπτεις τη χρυση αυγη αλλα στηριζεις το μεγαλυτερο δεκανικι του δικομματικου συστηματος,τον νταβατζη κκε που 'χει απλωμενα τα διχτυα του σε ολοκληρη την κοινωνια και δεν αφηνει να εκφραστει ελευθερα η λαϊκη βουληση εαν πρωτα δεν την καπελωσει..

      Διαγραφή
    6. Δηλαδή με αφορμή τον Στάλιν εσύ πας στο άλλο άκρο.Από πότε ο αντισταλινισμός έγινε άλλοθι για όλα;Ποτέ μου δεν είχα καλή άποψη για τον Στάλιν και να κάνουμε και όση κριτική θέλεις και στο γραφειοκρατικό φαινόμενο και στα καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού.
      Όμως εσύ δεν μπορείς να αντικρούσεις αυτό που σου λέω και ανατρέχεις στην εύκολή λύση τον Στάλιν.Από εδώ έχουμε κάνει σκληρή κριτική στο ΚΚΕ αν κοίταζες λίγο ψύχραιμα τα κείμενα μας θα το έβλεπες,όμως έχεις αφιονιστεί και το μόνο επιχείρημα που έχεις είναι ο κακός Στάλιν.Λέμε ξεκάθαρα ότι πρέπει να συγκροτηθεί κάτι άλλο που θα είναι λενιστικό και όχι σταλινικό.Εφόσον δεν υπάρχει στηρίζουμε ΚΚΕ ως το λιγότερο χειρότερο.
      Θα μπορείς να έχεις ελευθερία άποψης με Χ.Α;ΟΧΙ αυτή είναι η πραγματικότητα.
      ''ενω με το σταλινικό κκε θα μπορουσαμε,ε;καλο αυτο,μου αρεσε! απορριπτεις τη χρυση αυγη αλλα στηριζεις το μεγαλυτερο δεκανικι του δικομματικου συστηματος,τον νταβατζη κκε που 'χει απλωμενα τα διχτυα του σε ολοκληρη την κοινωνια και δεν αφηνει να εκφραστει ελευθερα η λαϊκη βουληση εαν πρωτα δεν την καπελωσει..''
      Πέραν από τον Στάλιν δεν έχεις άλλο επιχείρημα εγώ για την Χ.Α έγραψα ολόκληρο κείμενο όλα τα παραπάνω είναι απλοί χαρακτηρισμοί.
      Θα σου πω επίσης ότι κάθε αστική φυλλάδα(ΒΗΜΑ,ΝΕΑ,Καθημερινή) έχει κάθε Κυριακή ένα αφιέρωμα για το πόσο κακός ήταν ο Στάλιν.Να το κάνω και εγώ σημαία και να αγιοποιώ τον Στάλιν αφού τον χτυπάει το καταστημένο με την λογική των όψιμων υποστηρικτών της Χ.Α.

      Διαγραφή
    7. μα και εσενα βρε εργατοπατερα7 το βασικο σου επιχειρημα εναντιον της Χ.Α. ειναι ο χιτλερ.τιποτα αλλο.τα υπολοιπα που γραφεις ειναι θεωρητικα και τα περισσοτερα ειναι και αποδεδειγμενα ψευδη.στο μονο που θα συμφωνησω μαζι σου ειναι η εκτιμηση σου οτι η Χ.Α. προτεινε τον μαρκεζινη για πρωθυπουργο προκειμενου να τον καψει. αν και στην αρχη χαθηκες καπου αλλα μετα το διορθωσες εστω και με ενα "ισως" που εγραψες.σωστη κινηση απο τον μιχαλολιακο.διοτι η πολιτικη πολλες φορες ειναι μη κατανοητη απο τις πλατιες μαζες..οσο για την επιτροπη ελεγχου ενος μερους του χρεους που ανεφερες,να σου πω οτι αυτη θα ειναι απλως η αρχη.δεν νομιζω οτι εσυ δεν γνωριζεις οτι ο μιχαλολιακος εχει αναφερθει παμπολλες φορες στον ιωαννη μεταξα και στην τακτικη που ακολουθησε τοτε εναντιον της βελγικης τραπεζας στην οποια χρωσταγε η Ελλαδα και δικαιωθηκε.θα γνωριζεις ασφαλως και το οτι η αργεντινη βασιστηκε στο δικαστικο τετελεσμενο που δημιουργησε η προσφυγη της Ελλαδας του μεταξα και απεμπλακει απο το δντ. αυτα δεν τα ανεφερες. παρα μονο αναλωνεσαι σε οτι αφορα καποια παλια ιστορικα κειμενα για τον χιτλερ και τον β' παγκοσμιο πολεμο και καποιες φωτογραφιες με χειραψιες και αναφορες για αποδοχη(!!!)συναντησης με τον παπουλια!!δλδ αυτο δεν το καταλαβα: επειδη συναντησε τον παπουλια κατοπιν προσκλησεως και ως πολιτικος αρχηγος του 7% και ξεχωριστα απο ολους τους αλλους δεν επρεπε να παει και να του θεσει τις προτασεις του; φασκεις και αντιφασκεις φιλε.εαν δεν πηγαινε τι θα ελεγες; οτι ειναι ανευθυνος και δημαγωγος και οτι δεν εχει προτασεις,ε; το γεγονος οτι ουτε καν προσεκληθη στην τελευταια συναντηση; και αυτο ηταν σκηνοθετημα του συστηματος; αποφασιστε. και ετσι και γιουβετσι δεν γινεται..καπου ειστε φαουλ

      Διαγραφή
    8. «Είμεθα ουδέτεροι εφ' όσον χρόνον η Αγγλία θέλει να είμεθα ουδέτεροι. Τίποτε δεν κάνομε χωρίς συνεννόησιν με την Αγγλία και, τις περισσότερες φορές, ό,τι κάνομε γίνεται κατά σύστασιν ή παράκλησιν της Αγγλίας. Η Ελλάς είναι ζωτικό τμήμα της αγγλικής αυτοκρατορικής αμύνης».

      Αυτά είπε στις αρχές του Μάη του 1940, ο Μεταξάς, μιλώντας με τον Βρετανό δημοσιογράφο Αρθουρ Μάρτον, («Τα μυστικά αρχεία του Φόρεϊν Οφις», εκδόσεις «Πάπυρος», σελ. 76).

      Επίσης στις 3 Μαρτίου του 1934, μιλώντας στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, έλεγε κατά λέξη:

      «Αν και είναι βεβαίως παράτολμον εις την πολιτική να δημιουργή κανείς δόγματα, η Ελλάς δύναται να θέση ως δόγμα πολιτικόν ότι εν ουδεμία περιπτώσει δύναται να ευρεθή εις στρατόπεδον αντίθετον εκείνου εις το οποίον θα ευρίσκετο η Αγγλία. Δυνάμεθα τούτο να το θεωρήσωμεν ως δόγμα. Εγώ τουλάχιστον το ασπάζομαι»(Ιωάννου Μεταξά «Ημερολόγιο», εκδόσεις «Γκοβόστης», τόμος Δ', σελ. 77).
      Αυτός ήταν ο Μεταξάς γνήσιος εκφραστής του Αγγλικού ιμπεριαλισμού που κυριαρχούσε τότε απόλυτα στην Ελλάδα.
      Ένα μικρό κομμάτι του χρέους διαγράφηκε και τότε το μεγαλύτερο μέρος διατηρήθηκε και πληρώθηκε κανονικά.
      Ούτε η Αργεντινή διέγραψε ολόκληρο το χρέος επίσης η Αργεντινή δεν είχε τις μεγάλες αλυσίδες που έχουμε εμείς Ε.Ε και ευρώ.Επίσης η κυβέρνηση που έβγαλε την Αργεντινή από το ΔΝΤ καμία σχέση δεν έχει ιδεολογικά και πολιτικά με την Χ.Α.
      Όποιος σήμερα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση μέσα σε Ε.Ε και ευρώ κορο'ι'δεύει ασύστολα.
      ''διοτι η πολιτικη πολλες φορες ειναι μη κατανοητη απο τις πλατιες μαζες..''Διαφωνώ κάθετα με αυτήν την λογική είναι λογική αρίστων,εκλεκτών και πεφωτισμένων.Μια τέτοια δικτατορία θα μας φέρουν σύντομα και σε αυτήν θα συμμετέχει και η Χ.Α.Εγώ πιστεύω ότι οι λαοί και οι μάζες πρέπει να διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν.Χωρίς μαζικό οργανωμένο λα'ι'κό κίνημα καμιά θετική διέξοδος δεν υπάρχει.
      Η υποκρισία της Χ.Α είναι ότι ενώ φωνάζει γενικά και αόριστα εναντίον του πολιτικού συστήματος και των προδοτών πολιτικών μόνο με τα ''κουμουνιά'' δεν συζητάει.
      ''τα περισσοτερα ειναι και αποδεδειγμενα ψευδη''πάλι χαρακτηρισμοί για τους Τράγκα και Χίο τι λες;Για τις σχέσεις με την αστυνομία που μιά ζωή ΜΑΤ και Χ.Α πάνε χέρι-χέρι;Για την υποκρισία στο ζήτημα της ορθοδοξίας παρά τα δεκάδες ντοκουμέντα;Για τα παραμύθια της επαναδιαπραγμάτευσης;
      Ψεύδη και αυτά;
      Έχετε τυφλωθεί από οργή και δεν βλέπετε περα από τη μύτη σας.Αντί να προσπαθούμε να οργανωθούμε για ένα νέο ΕΑΜ ενάντια στην Νέα Τάξη πιανόμαστε από την κάθε ''αντισυστημική'' εφεδρεία που μας πλασσάρουν τα ΜΜΕ.
      Έχω απογοητευθεί οικτρά θα φάμε πολύ μεγάλο στραπάτσο.

      Διαγραφή
    9. η αργεντινη διεγραψε οριστικα και τελεσιδικα το 75% του χρεους της βασιζομενη στο δικαστικο τετελεσμενο της Ελλαδος του μεταξα.μπορει να μην διεγραψε ολο το χρεος της,αλλα διεγραψε τα 3/4 αυτου. εαν και η Ελλαδα πετυχει τωρα κατι παρομοιο σε χαλαει;και τι σχεση εχει εαν η κυβερνηση που εβγαλε την αργεντινη απο το δντ δεν εχει ιδεολογικη ταυτιση με την χ.α.;η βουληση ειναι το θεμα.η χρυση αυγη μιλα ανοιχτα για καταργηση των μνημονιων και οχι για επαναδιαπραγματευση.μου αναφερεις τι ειπε ο μεταξας ορθα.δεν αναφερεις ομως τα αναπτυξιακα και φιλεργατικα εργα που αφησε πισω του ο μεταξας.ηταν και αυτα..φιλοαγγλικα μηπως;για εκφραστη του αγγλικου ιμπεριαλισμου κατηγορουσαν τον μεταξα οι κομμουνιστες οι οποιοι τοτε βρισκοντουσαν στο πλευρο του χιτλερ(ριμπεντροπ-μολοτωφ γαρ..) και δεν πολεμησαν για την αποτροπη της εισοδου της βερμαχτ στην πατριδα μας!tragic!!στην πολιτικη μετρουν οι πραξεις και οχι τα λογια.τα υπολοιπα που γραφεις ειναι υποθετικα. με "θα" δεν μπορεις να πας μακρυα. δεν εισαι εις θεση να δεις καθαρα τι ΘΑ κανει η χρυση αυγη. οσον αφορα τις σχεσεις αστυνομιας-χρυσης αυγης ειναι εντελως ανυποστατες.ολοι εχουμε γινει μαρτυρες παμπολλων επιθεσεων των ματ εναντιον των χρυσαυγιτων.απο που να ξεκινησουμε; απο τον αγ.παντελεημονα;απο τη συγκεντρωση στο συνταγμα; απο την πατρα; ασε βρε φιλε..γενικα και αοριστα δεν φωναζει καθολου η χρυση αυγη. η χρυση αυγη παντα κατονομαζει τους ολετηρες.παραβρεθηκε στα πανελ των προεκλογικων συζητησεων και οι εκπροσωποι της σταθηκαν επαξιοι των προσδοκιων.δεν εχει να φοβηθει τιποτα απο κανεναν.χρονια ολακερα,απο την εποχη που δεν κατεβαινε καν σε εκλογες αυτονομα,προκαλουσε τους ΠΑΝΤΕΣ σε δημοσια συζητηση και σε χωρο που η ιδια θα μισθωνε διοτι ακριβως ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ..Σε πειραξε ο τραγκας και ο χιος,γιατι φιλε; γιατι κρατουν μια πιο αξιοπρεπη σταση εν συγκρισει με τους υπολοιπους καθεστωτικους;για το ζητημα της ορθοδοξιας τι;δεν σε καλυπτουν οι θεσεις του κομματος; δεν σε καλυπτει η τοποθετηση οτι το Ελληνικο κρατος εχει ιδρυθει εις το ονομα της αγ.τριαδος; δεν σε καλυπτει το οτι ειναι εναντιον του χωρισμου κρατους-εκκλησιας; δεν σε καλυπτει η θεση οτι η ορθοδοξια ειναι απο τα βασικοτερα συστατικα του εθνους; δεν σε καλυπτουν οι τοσες και τοσες τιμητικες αναφορες και εκδηλωσεις τιμης στους μεγαλους ιερωμενους αγωνιστες της λευτεριας μας; και σε καλυπτει τι; οι μαρξιστικες υλιστικες θεσεις και θεωριες του κκε; δεν σε καλυπτει που παρα πολλοι ιερωμενοι(μοναχοι,μητροπολιτες)τασσονται υπερ του λαϊκου συνδεσμου;για ποια "δεκαδες ντοκουμεντα" μιλας; για καποια παιδια που παιζουν κιθαρα και μπασο σε καποια συγκροτηματα και για καποιες ιστορικες αναφορες εις οτι αφορουσε την πιστη των αρχαιων Ελληνων; ελα τωρα,μην ριχνεις ετσι το επιπεδο..πιστευω οτι τυφλωμενος εισαι εσυ που ανηγαγες το κκε ως τη λιγοτερο επωδυνη λυση.μηπως το "νεο εαμ" θελετε και να εχει πολιτικη στηριξη απο το "κομμα του λαου";

      Διαγραφή
    10. ''οι κομμουνιστες οι οποιοι τοτε βρισκοντουσαν στο πλευρο του χιτλερ(ριμπεντροπ-μολοτωφ γαρ..) και δεν πολεμησαν για την αποτροπη της εισοδου της βερμαχτ στην πατριδα μας!tragic!!''
      Ψεύδεσαι συνεχώς.Η επιστολή Ζαχαριαδή ενώ βρισκόταν ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ από το Μεταξά στην Ακροναυπλία : "Ο φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και εξανδραποδίσει. Σήμερα όλοι οι Έλληνες παλεύουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος, πού θέλει να ζήσει πρέπει να παλεύει αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός τής Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ε­νάντια στο φασισμό του Μουσσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και ο κάθε βράχος, η κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, η κάθε πόλη, σπίτι με σπίτι, πρέπει να γίνει φρούριο του εθικοαπελευθερωτικού αγώνα. Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα.. Στον πόλεμο αυτό, που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά., όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι μια καινούργια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξένη ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ' ένα πραγματικά παλαϊκό πολιτισμό. Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θάναι της Ελλάδας και του λαού της. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν στο πλευρό μας ".
      Να ποιά ήταν η στάση των κομουνιστών.
      ''δεν αναφερεις ομως τα αναπτυξιακα και φιλεργατικα εργα που αφησε πισω του ο μεταξας'' αν κάθεσαι να ακούς Χίο και Τράγκα λογικό είναι να πιστεύεις ότι η κυβέρνηση Μεταξά ήταν φιλεργατική.
      Ο Τράγκας που έχει γίνει πλούσιος από τις κρατικές επιδοτήσεις και μια ζωή στα μεγάλα ΜΜΕ και ο Χίος μια ζωή χαφιεδισμοί,εκβιασμοί και ξεκατινιάσματα τελευταίας υποστάθμης κάτσε και παίρνε γραμμή από αυτούς.
      Σου απέδειξα ότι ο Μεταξάς έπαιρνε εντολές από τους Αγγλους αλλά εκεί το χαβά σου.Εαν πιστεύεις ότι η Ελλάδα θα ανασάνει οικονομικά μεσα στην Ε.Ε και το ευρώ και ότι θα διαγράψει χρέος τι να σου πω καθένας έχει δικαιώμα να ονειρεύεται λαγούς με πετραχήλια.
      Ούτε τα ζητήματα της διαγραφής του χρέους είναι νομικά και ζητήματα βούλησης κάποιων πεφωτισμένων σωτήρων είναι ζητήματα κοινωνικών και ταξικών αγώνων.Τι θα πει κατάργηση των μνημονίων μέσα στην Ε.Ε
      και το ευρώ την άλλη ώρα σταματάει η πίστωση από την ΕΚΤ και πτωχεύεις ανεξέλενκτα σοβαρευτείτε λίγο έλεος με τα παραμύθια του κάθε απατεώνα.
      ''τι σχεση εχει εαν η κυβερνηση που εβγαλε την αργεντινη απο το δντ δεν εχει ιδεολογικη ταυτιση με την χ.α.''
      Αν εσύ ισοπεδώνεις την πολιτική και τις ιδεολόγίες και πιστεύεις στα πρόσωπα και τους φωνακλάδες δικό σου θέμα.
      Όλες οι κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής που σήκωσαν κεφάλι στους Αμερικανούς είναι αριστερές(όχι βέβαια σαν τον Τσίπρα)Τσάβεζ,Κάστρο,Κίχνερ,Κορέα,Μοράλες κτλ.Οι αμερικανοκίνητες χούντες είναι όλες ακροδεξιές αλλά και αυτό δεν έχει σημασία για σένα.
      Το έγγραφο που μιλάει εναντίον του χριστιανισμού είναι ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ αλλά εσύ το βιολί βιολάκι.
      Βλέπεις τα πράγματα από τελείως διαφορετική σκοπιά από ότι εγώ δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.
      Άλλωστε η χούντα των εκλεκτών και των αρίστων έρχεται σύντομα και εκεί θα συμμετέχει και η Χ.Α και θα σου δοθεί η ευκαιρία να δεις τι εστί βερύκοκο.

      Διαγραφή
    11. η επιστολη ζαχαριαδη ηταν απλα μια προβοκατσια του υπουργου εθνικης ασφαλειας μανιαδακη προκειμενου να πανε οι κομμουνιστες να πολεμησουν.πως ειναι δυνατον να εγραφε τα αντιθετα(δλδ τη γραμμη μοσχας) ο μεγαλυτερος αρχιχαφιες ολων των εποχων ζαχαριαδης,το σοβιετικο πιστο σκυλι, οντας φυλακισμενος απο το καθεστως του μεταξα; με ποιον τροπο θα διοχετευε ενα τετοιο κειμενο μεσα απο τα μπουντρουμια της 4ης αυγουστου προς τα συντροφια του; αλλα και παλι δεν ψαρωσαν οι κομμουνιστες και ελαχιστοι μετεβησαν στο μετωπο της αλβανιας.αποκρυπτεις σημαντικοτατα ιστορικα στοιχεια. μη διαστρεβλωνεις τοσο βαναυσα την ιστορια.δεν μου αποδεικνυεις τιποτε απολυτως εναντιον του μεταξα με ενα απλο κειμενακι που εμπεριεχει καποιες διπλωματικες του δηλωσεις.σου επεσημανα οτι η πολιτικη βασιζεται στις πραξεις και παρα πολυ λιγο στα λογια..τα λογια πετουν, τα εργα ΜΕΝΟΥΝ..οσο για τους δυο δημοσιογραφους(τραγκα,χιο)ποσως με νοιαζει.απλως ανεφερα οτι ειναι πιο αντικειμενικοι απο τους λοιπους.δεν θα επωμιστω κιολας τις οποιες παρασπονδιες εχουν διαπραξει..μη τρελαθουμε..στη διακηρυξη των ιδεολογικων αρχων του ο λαϊκος συνδεσμος μιλα εναντια στον ιουδαιοχριστιανισμο του πάπα δλδ τον καθολικισμο και οχι εναντια στην ορθοδοξια.βλεπω η σχεση σου με τη θρησκεια ειναι οση η μερα με τη νυχτα,ε; το υπολοιπο κομμουνιστικο σου παραληρημα το προσπερνω.δεν εχει κανενα απολυτως νοημα. αλλα γι'αλλα της παρασκευης το γαλα..

      Διαγραφή
    12. Δεν θα κάτσω να συζητάω τα αυτονόητα.Αν αμφισβητείς την επιστολή και την στάση του Ζαχαριάδη το 1940 και μου λες για προβοκάτσιες Μανιαδάκη δεν υπάρχει κοινό έδαφος για διάλογο.
      Με πορωμένο αντικουμουνισμό και πλαστογράφηση των πάντων δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να διαφωνούμε όταν για βασικά ιστορικά γεγονότα έχουμε διαφορετική άποψη.Οι δηλώσεις υποτέλειας του Μεταξά απλές διπλωματικές δηλώσεις.Το ότι το ΚΚΕ ήταν παράνομο επί 4ης Αυγούστου και οι κομουνιστές στα μπουντρούμια ούτε αυτό σε ενοχλεί.Τι διάλογο μπορώ να κάνω με έναν άνθρωπο που θαυμάζει ένα καθεστώς στο οποίο εγώ θα ήμουν φυλακή;Αυτά περί πάπα κτλ. δεν αντέχουν σε καμιά κριτική.
      Πάντα και μέσα από τις φυλακές πέρναγαν τα μυνήματα που ήθελαν τα παραδείγματα είναι άπειρα.Φαίνεται η εμπαθειά σου από τον τρόπο που μιλάς ''ο μεγαλυτερος αρχιχαφιες ολων των εποχων ζαχαριαδης,το σοβιετικο πιστο σκυλι''
      Δεν πρόκειται να σου ξαναπαντήσω έχω και καλύτερα πράγματα να κάνω.Καλημέρα.

      Διαγραφή
    13. Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότωφ του 1939 για τη συνεργασία και το διαμοιρασμό των σκλαβωμένων κρατών της Ευρώπης, μεταξύ Χίτλερ και Στάλιν.

      Μαζί ξεκίνησαν, λίγο μετά το σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότωφ, τον Β' παγκόσμιο, εισβάλλοντας ταυτόχρονα στην Πολωνία. Όρνια, έ Όρνια...

      Αργότερα, εισέβαλαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα το 41, και μόνο μετά από ένα χρόνο οι αριστεροί κουκουέδες δημιούργησαν το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ αρχίζοντας την αντίσταση, γιατί οι Γερμανοί αθέτησαν το σύμφωνο Ριμπεντροπ - Μολότωφ με τους συμμάχους τους Σοβιετικούς και τους επιτέθηκαν ξαφνικά με την Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα.

      Τότε και μόνο τότε άρχισε η αντίσταση των αριστερών κατά των ναζί, ένα χρόνο μετά την εισβολή τους στην Ελλάδα, γιατί μέχρι τότε ήταν σύμμαχοι των Ναζί και των Βουλγάρων που σκλάβωσαν την Μακεδονία μας, Μακεδονία που πάντα η αριστερά την ήθελε σκλαβωμένη και ανεξάρτητο κράτος.

      Και μόνο τότε άρχισαν την αντίσταση οι αριστεροί, όχι για να ελευθερώσουν την Ελλάδα αλλά γιατί κινδύνευε η μαμά Σοβιετία ΕΣΣΔ και ο κομμουνισμός!

      Ξεστραφωθείτε,που τολμάτε να αποκαλείτε τους άλλους ως ναζιστές, ενώ οι κομμουνιστες ηταν παντα οι προδότες και οι δωσίλογοι της Πατρίδας μας Ελλάδας.

      Ποιοι ήταν εξάλλου οι κουκουλοφόροι συνεργάτες των γερμανών; Οι Αλβανοί Τσάμηδες, τα αγαπημένα αλβανικά λάθρο των Συριζαίων και Κουκουέδων.

      Οι μόνοι που πολέμησαν τους κατακτητές από την πρώτη στιγμή, ήταν οι δεξιοί πατριώτες εθνικιστές και φασίστες αν θέλετε. Ο Μεταξάς ο φασίστας είπε το ΟΧΙ, είτε σας αρέσει, είτε όχι. Εάν στη θέση του Μεταξά ήταν ο Τσίπρας ή η Παπαρήγα, θα έλεγαν ένα ΝΑΙ από δω μέχρι τη Σουμάτρα προς όφελος της συνεργασίας, φιλίας και αλληλεγγύης των λαών.... Με την εισβολή των Ιταλών, οι αριστεροί έπαιζαν πρέφα, παρέα με τους Βούλγαρους κατακτητές της Μακεδονίας, της Βόρειας Ηπείρου και της Θράκης.... Και όλοι αυτοί σήμερα, τολμούν και έχουν και το θράσος, να αποκαλούν ως ναζιστές τους άλλους.... ενώ μεγαλύτεροι αρχιναζιστές από τους αριστερούς, δεν υπήρξαν ποτέ. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τα Γκουλάγκ του Στάλιν; Τον Πολ Ποτ; Τον Κιμ Γιονγκ Ιλ; Ο Χίτλερ φαντάζει ως μικρό πεκινουά μπροστά σε αυτά τα αριστερά μπουλντόγκ κοπρόσκυλα...

      Διαγραφή
    14. Δείξε το πραγματικό σου πρόσωπο.Μόνος σου αποκαλύπτεσαι.Αντικομουνισμός και ξερό ψωμί και για την χαμένη Ατλαντίδα οι κομουνιστές φταίνε.Αυτοί είστε μαντρόσκυλα του κεφαλαίου και του συστήματος.Πίσω από την ''αντισυστημική'' ρητορία υπάρχει μόνο μίσος για το εργατικό και λα'ι'κό κίνημα.Στα σχόλια σου το μόνο που κάνεις είναι να βρίζεις τους κομουνιστές.Το κεφάλαιο και ο καπιταλισμός αθώοι αλλά ξέχασα για όλα φταίνε οι κομουνιστές.
      Αν κάλυπτες λίγο την ακροδεξιά βλακεία σου θα μπορούσες άνετα να έχεις την αντικομουνιστική στήλη της Καθημερινής και του Βήματος.
      Σας πονάει η Σοβιετική Ένωση μπορεί να απείχε πολύ από τον κομουνισμό όμως ήταν φάρος για τους λαούς και φυσικά συνέτριψε τους χιτλερικούς και κάρφωσε την κόκκινη σημαία στο Βερολίνο ενώ βοήθησε και στο γκρέμισμα της αποικιοκρατίας.Περαστικά.
      Ούτε ο Στάλιν ήταν χαζός να απομονωθεί για να του επιτεθούν όλοι μαζί υπέγραψε το σύμφωνο και τους διέσπασε.
      Το επόμενο σχόλιο θα σβηστεί γιατί όρνιο είσαι και φαίνεσαι.Βρισιές δεν ανέχομαι.

      Διαγραφή
  4. Αν γινόταν ένα Λαϊκό Μέτωπο
    Συμφωνώ μαζί σου ! ΑΝ
    Κατά τα άλλα δεν μου απάντησες σε τίποτα .
    Σου εύχομαι να έχεις τύχη και να μην ζήσεις ποτέ στην ζωή εγκληματικότητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά έχω ζήσει εγκληματικότητα ενάντια σε δικούς μου ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι θα στηρίξω όσους τα βάζουν με τον τελευταίο τροχό της αμάξης και κάθε φτωχοδιάβολο που δημιουργεί το σύστημα κατά 1000άδες για να το παίξω μάγκας; Καιρός να μάθουμε να οργανωνόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και να σκεφτόμαστε έτσι ως τη μόνη λύση και θα δεις ότι...ξαφνικά δεν θα έχεις καμία ανάγκη να στηρίζεις φασιστοειδή για να σε "σώσουν", λες και το θέμα είναι απλά πώς θα σώσουμε τον μικρόκοσμο σου και οι άλλοι και η αξιοπρέπεια σου να πάνε στο διάολο...

      Διαγραφή
    2. ..ενα ματσο τιποτα απαντησες και παλι....κραζετε διχως επιχειρηματα δυστυχως

      Διαγραφή
  5. Πολυ ωραία! Μέχρι να δημιουργηθεί το Λαϊκό Μέτωπο, το ΚΚΕ τι κάνει; Καταγγέλει τουλάχιστον τα εγκλήματα των ξένων; Για κάθε μαχαιριά αλλοδαπού φταίει ο Μπους που βομβάρδισε το Ιρακ και για αυτό να μην τα βάζουμε με τους λάθρο. Τότε και για κάθε μαχαιριά που ρίχνει χρυσαυγίτης, φταίει ο ελληνικός καπιταλισμός που οδήγησε τον νεολαίο στην χα λόγω ανεργείας, κακης παιδείας κτλ, ΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥς ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!!! Ετσί δεν είναι ρα δερβίσια;;;;;;;
    Και καλά είναι να τονίσει κάποιος αφιλότιμος οτι η βια των χρυσαυγιτών μπροστά στη βια των αλλοδαπων συμμοριών ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΡΑ ΕΑΝ ΟΙ ΧΑΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΥΜΠΕΝ ΑΦΡΟΑΣΙΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΟΠΡΑΝΑ, ΤΟΤΕ ΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΕΞΙΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 2, ΜΑΡΞΙΣΤΑΡΕΣ ΜΟΥ.
    Εκτός και αν βλέπονται σαν ενδυνάμει ψηφοφοροι οι σκουρόχρωμοι, αρα και άνοδος των ποσοστων, αρα και ανοδος των επιχορηγήσεων......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτον ποτέ δεν είπαμε ότι πρέπει να κάτσουμε και να ανεχθούμε την εγκληματικότητα όπως μας προσάπτεις.Δεύτερον έπρεπε οι γειτονιές που πλήττονται άγρια από την εγκληματικότητα να έχουν οργανωθεί σε λα'ι'κές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα κατοίκων οι οποίες θα πίεζαν τους πάντες για το ζήτημα.Από δημάρχους και αστυνομία μέχρι τα κόμματα.Επίσης θα έπρεπε να οργανώσουν και ομάδες περιφρούρησης των γειτονιών.Αυτά έπρεπε να έχουν γίνει χθες.Δεκάδες φορές ασκήσαμε σκληρή κριτική στο ΚΚΕ για τις θέσεις στο μεταναστευτικό και εμείς και το Ρεσάλτο.Το Ρεσάλτο δημιουργήθηκε για αυτό ακριβώς το λόγο και εδώ και χρόνια θέτουμε επιτακτικά όλα αυτά τα ζητήματα.Πως θα δημιουργηθεί το Λα'ι'κό μέτωπο αν κάποιοι από τα κάτω δεν παλέψουν και δεν οργανωθούν;Πως θα αλλάξει το ΚΚΕ αν κάποιοι δεν του κάνουν κριτική;Από τον καναπέ και ψηφίζοντας Χ.Α;Γράφεις ''Για κάθε μαχαιριά αλλοδαπού φταίει ο Μπους που βομβάρδισε το Ιρακ''δηλαδή δεν φταίει;Σαφώς και στρεφόμαστε εναντίον και των δύο και χρυσαυγιτών και αλλοδαπών συμμοριών.''Εκτός και αν βλέπονται σαν ενδυνάμει ψηφοφοροι οι σκουρόχρωμοι, αρα και άνοδος των ποσοστων, αρα και ανοδος των επιχορηγήσεων......''Αυτές τις ρουκέτες εντυπωσιασμού αλλού εμείς εδώ είμαστε κάθετα και σταθερά εναντίον των ανοικτών συνόρων.

      Διαγραφή
  6. ΕΙΡΗΝΗ ΑΔΕΛΦΙΑ
    Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χειροτερο κομμα η χ.α. απο το κκε; ε οχι δα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριακή κοντή γιορτή.
      Αφού έχετε σαλτάρει τόσο πολύ δοκιμάστε τους αλλά μετά μην κλαίτε δεν θα υπάρχει οίκτος.Η χούντα αλλά Λατινική Αμερική έρχεται ετοιμαστείτε.

      Διαγραφή
    2. ergatopateras7 δυστυχώς αυτά τα καθυστερημένα δε θα κουνήσουν δάχτυλο σε μια Ελλάδα, a la Χιλή. Εσύ είσαι αυτός που θα τρέχει στα βουνά αντάρτης και που θα βασανίζεται στα Μακρονήσια. Αυτά τα κοπρόσκυλα θα χλαπακιάσουν μόνο την νίκη που κατάφερε το αίμα κι ο ιδρώτας σου. Ας ελπίσουμε πως θα φάνε τα μούτρα τους μόνοι τους (http://www.inews.gr/62/i-kasidiaris-giati-ton-teleionei-o-michaloliakos.htm), γιατί έτσι για τον πούτσο που 'ναι ο ελληνικός λαός, δε μας βλέπω καλά...

      Διαγραφή
  8. το κκε του συμφωνου του πετριτσιου,ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και του καλπικου αντιαμερικανισμου,"δυναμη ανατροπης"..ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To “Σύμφωνο Πετριτσίου” κατασκευάστηκε από την Intelligence Service.
    Ο καθένας λέει την αρλούμπα του και όλοι μαζί οδεύουμε προς την εθνική καταστροφή. Στην χώρα που ο Σύριζα θεωρείτε αριστερά και το ΚΚΕ έχει καταντήσει σαν τους θερινούς κινηματογράφους, γραφικό, με πολιτική αρτηριοσκλήρωση ας είναι καλά η Αλέκα.
    Ευτυχώς υπάρχει και ο Νικολάκης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οποτε σας συμφερει μια χαρα συνωμοσιολογειτε,ετσι;κατα τα λοιπα εισαστε..αντισυνωμοσιολογοι!!χαχα!! σε παραπεμπω στα τοτε πρωτοσελιδα του "ριζοσπαστη" που μιλουσαν για κατεχομενη(!!!) μακεδονια υπο του ελληνικου ζυγου!!!!ΑΠΑΞ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Π Α Ν Τ Α ΠΡΟΔΟΤΕΣ

      Διαγραφή
  10. Παιδιά εγώ ένα πράγμα ξέρω. Παραδώσανε οι προδότες άνευ όρων και αμετάκλητα την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας. Όλο το μέλλον και το παρελθόν της Ελλάδας. Μας ξεφτίλισαν οι άθλιοι. Εμείς τι θα κάνουμε γιαυτό? Θα είμαστε κατά της βίας? Εγώ προσωπικά είναι υπέρ της βίας. "Πόλεμος πατήρ πάντων"
    Πάντως οι αμερικανοφλωράτζες και οι κουτόφραγκοι δεν ξέρουν με ποιους τα βάζουν. Κοντεύει η ώρα που θα τους πάρει ο διάολος.
    Ειλικρινά πιστεύω ότι η γενιά μας θα είναι η πρώτη γενιά μη ραγιάδων Ελλήνων. Αν δεν πέσουμε σαν μαλάκες στον εμφύλια τη ΝΙΚΗ την έχουμε σίγουρη.

    Ρε εργατοπατέρα μήπως θες και εσύ να ψηφίσεις Χρυσή Αυγή άλλα σε κυνηγάνε οι ενοχές? Άσε τις ενοχές και τις ντροπές γιατί η ώρα αυτή είναι η ώρα της μάχης. Το καλοκαίρι αυτό φαίνεται ότι θα είναι καυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είναι θέμα ενοχών είναι θέμα κοινής λογικής και ιστορικών εμπειριών.Έχετε χάσει τον μπούσουλα καλή τύχη μας εύχομαι θα μας χρειαστεί.Κατάλαβα και ποιός είσαι καλά ρε συ δεν έβλεπες εθνική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O «Γίγαντας Λαός» όπως λέει και η Αλέκα είναι τόσο μαλάκας που δεν έχει καταλάβει τι ρόλο που παίζει ο Νικολάκης και η παρέα του.
    Ας μου απαντήσουν οι ψηφοφόροι του.
    Γιατί αποχώρησαν τα παλιά μέλη της Χρυσής Αυγής ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..γιατι καποιους τους ενοιαζε απλως να γινουν χαλιφηδες στη θεση του χαλιφη.εφυγαν και πηραν μαζι και τα φιλα προσκειμενα σε αυτους μελη.

      Διαγραφή
  13. Εδώ δεν είναι αντικομουνιστικός οχετός.Τραβάτε αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Χρυσή Αυγή θα πατάξει την εγκληματικότητα! δείτε: Δύο ακροδεξιοί οι αρχηγοί ομάδας ληστών στη Βόρειο Ελλάδα (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=464080). Αυτοί έχουν πρόβλημα με τους Αλβανούς, Ρώσους, Πακιστανούς εγκληματίες γιατί τους παίρνουν τη δουλειά. Η Χρυσή Αυγή θα καταπολέμήσει την εγκληματικότητα όπως οι ναζί καταπολέμησαν τη διαφθορά, όλο το βρώμικο χρήμα το έπαιρναν μόνο τα ναζιστικά στελέχη και κανείς άλλος. Ο Γκαίριγκ, ήταν από τους πιο διεφθαρμένους ανθρώπους του Ράιχ τα έπαιρνε από όλους.
    Μας περνατε για μαλάκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ καλή ανάλυση! Επί του ναζιστικού της προφίλ να σε παραπέμψω και σε πιο σύγχρονες ομολογίες τους. Δες τες όσο δεν τις 'εχουν ακόμα κατεβάσει...

    http://whitewomenfront.blogspot.gr/2009/02/blog-post_14.html

    http://xabooks.blogspot.gr/2011/01/blog-post_3534.html

    http://resistance-hellas.blogspot.gr/2010/04/20-1989.html

    http://news.youropia.gr/post.php?id=58609

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για το μεταναστευτικό να σε παραπέμψω στο γνωστό άριο μπράβο Χάιντι. Δεν εννοώ αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=ijwQG1Pn1Fs&feature=related), αλλά αυτό (http://parallhlografos.wordpress.com/2012/09/17/%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE/). Επίσης σε παραπέμπω και σ' ένα άρθρο τους που υιοθετούσαν τα συνθήματα του Αλβανικού εθνικισμού (http://xa-watch.blogspot.gr/2012/03/blog-post_6556.html). Τα Χρυσά Αυγά δεν είναι κατά των ξένων. Αν είσαι Αμερικάνος μια χαρά τη βγάζεις... Τα Χρυσά Αυγά ψάχνουν να προσανατολίσουν την λαϊκή βία προς κομμάτια του λαού, αντί προς αυτούς που τον δυναστεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για την αντισυστημικότητα των Χρυσών Αυγών δες αυτό
    http://www.youtube.com/watch?v=F7lvcLTiF2E
    κι αυτό
    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=476918
    κι αυτό
    http://www.tsantiri.gr/blog/i-chrisi-avgi-epitithete-stous-apergous-tis-chalivourgias.html
    κι αυτό
    http://topontiki.gr/article/44142/Epithesi-Xrusis-Augis-me-ropala-se-meli-tis-KNE
    και δεν τελειώνει άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. “Το κίνημά σας πρόσφερε υπηρεσία σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ο μεγάλος φόβος που διακατείχε τον δημοκρατικό ηγέτη ή ηγέτη της εργατικής τάξης ήταν η πιθανότητα να υπονομευτεί ή να υπερθεματιστεί από κάποιον πιο ακραίο από αυτόν. Φαίνεται ότι μια συνεχής μετακίνηση προς τα αριστερά, ένα είδος αναπόφευκτης διολίσθησης την άβυσσο ήταν το χαρακτηριστικό όλων των επαναστάσεων. Η Ιταλία έδειξε ότι υπάρχει έ
    νας τρόπος να παλέψεις τις ανατρεπτικές δυνάμεις, ένας τρόπος που μπορεί να κινητοποιήσει την πλειοψηφία του κόσμου, η οποία κατάλληλα καθοδηγούμενη, μπορεί να εκτιμήσει και να θελήσει να υπερασπίσει την τιμή και τη σταθερότητα των πολιτισμένων κοινωνιών. Η Ιταλία παρείχε το απαραίτητο αντίδοτο στο ρώσικο δηλητήριο. Από δω και στο εξής, κανένα μεγάλο έθνος δεν θα μείνει χωρίς το έσχατο μέσο προστασίας απέναντι στην ανάπτυξη καρκινωμάτων… Αν ήμουν Ιταλός θα ήμουν με όλη την καρδιά μαζί σας, από την αρχή μέχρι το τέλος, στη θριαμβευτική σας μάχη ενάντια στις βάρβαρες ορέξεις και τα πάθη του Λενινισμού.”

    Ουίνστων Τσώρτσιλ: ομιλία στην φασιστική Ρώμη το 1927

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός να μην τα ξεχνάμε αυτά, παρότι τα έχουν θάψει εντελώς.

      Διαγραφή
  19. ΜΑΤ και Χρυσά Αυγά:
    http://www.youtube.com/watch?v=y_pOI0iJ8B4

    ΑπάντησηΔιαγραφή