Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ο ΑΡΗΣ ΠΗΡΕ Τ' ΑΡΜΑΤΑ

Σημείωση: Το παρακάτω κείμενο το είχα γράψει στις 23 Μαϊου 2009 όταν ήταν η ΝΔ κυβέρνηση και με υπουργό παιδείας τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Ο Άρης τότε είχε πετάξει μια ατάκα οτι είμαστε δήθεν ''η τελευταία κομμουνιστική χώρα στην Ευρώπη'' επειδή δεν έχουμε αναγνωρίσει ακόμα τα ψευτοπανεπιστήμια των ιδιωτών. Ανάλογες μπούρδες οτι είμαστε η τελευταία ''σοβιετική'' χώρα έχει πετάξει ο ακραιφνής πασόκος Πρετεντέρης, ο Χρυσοχοϊδης και αρκετοί άλλοι πασόκοι. Η συναίνεση λοιπών των μαύρων δυνάμεων του πολιτικού χώρου σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία δεν πρέπει να μας προξενεί καμία απολύτως έκπληξη.
_________________________________________________________
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στην εκπομπή ''Αποδείξεις'' σχετικά με την μη εφαρμογή της αναγνώρισης των μη κρατικών ''πανεπιστημίων'' στην Ελλάδα, είπε το εξής κουφό: οτι η Ελλάδα είναι η τελευταία ''κομμουνιστική'' χώρα στην Ευρώπη ακριβώς για τον λόγο οτι δεν αναγνωρίζουμε τα πτυχία από τα ψευτοπανεπιστήμια. Άρη είσαι εντελώς μπετό.

Ο Άρης όπως και οι προκάτοχοι του Υπουργείου Παιδείας, μας έλεγαν και μας λένε μονότονα οτι η ίδρυση μη κρατικών (ιδιωτικών) πανεπιστημίων θα είναι προς ΩΦΕΛΟΣ του Δημόσιου Πανεπιστημίου γιατι -όπως λένε- θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και έτσι θα ''σπρωχτεί'' προς την βελτίωση και το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Δηλαδή ρε Άρη στο οτι δεν υπάρχει ανταγωνισμός ωφείλεται η υποχρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας;

Τα ιδιωτικά campus, κολλέγια ή όπως αλλιώς λέγονται κατά βάση διαφημίζουν προς τα έξω το άριστο περιβάλλον τους και την συνέπεια στην διεξαγωγή των μαθημάτων. Με άλλα λόγια σου λένε οτι σε σχέση με τις δημόσιες σχολές που μοιάζουν με μαντριά από την δράση των κομματικών παρατάξεων αυτοί είναι ''ξενοδοχείο'' και υπάρχει μια τάξη και ένα πρόγραμμα. Και μην πει ο Άρης ή ο κάθε Άρης οτι δεν ξέρει τι γίνεται στις σχολές από την δράση των παρατάξεων γιατί οι περισσότεροι (μην πω όλοι) από δαύτους έχουν δράσει ως κομματικά μαντρόσκυλα μέσα στις σχολές. Και ο Σπηλιωτόπουλος και ο Στυλιανίδης και ο Χατζηδάκης και ο Βουλγαράκης και μια στρατιά ακόμη από επιφανή στελέχη της ΝΔ έχουν διατελέσει ΔΑΠίτες και ΟΝΝΕΔίτες.

Ο Άρης λοιπόν ΔΕΝ ξέρει οτι οι κομματικές παρατάξεις μέσα στις σχολές θεωρούν τις σχολές τσιφλίκι τους και μοιράζουν τους χώρους των σχολών για αφισοκόληση; ΔΕΝ ξέρει οτι οι κομματικές παρατάξεις διαπλέκονται με καθηγητές; ΔΕΝ έχει υπ' όψην την απερίγραπτη κατάσταση που δημιουργούν με τις μεταξύ τους βεντέτες; ΔΕΝ ξέρει οτι ΠΑΣΠ και ΔΑΠ μισθώνουν μπράβους για να λύσουν τις διαφορές τους; ΔΕΝ έχει δει ΠΟΤΕ σχολές να έχουν μεταβληθεί σε μπουζουξίδικα και internet cafe στις περιόδους των φοιτητικών εκλογών; Ο Άρης που ήταν ΔΑΠίτης δεν έχει τίποτα από τα παραπάνω υπ' όψην;

ΠΩΣ λοιπόν ενώ σαν παράταξη η ΝΔ έχει μεγάλο μέρος ευθύνης σε σχέση με τις παραπάνω απαράδεκτες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα μέσα στις σχολές και ενώ δεν έχει κάνει το παραμικρό για την βελτίωση του δημοσίου πανεπιστημίου, ζητάει επιτακτικά μέσω του εκάστοτε Άρη την ίδρυση και αναγνώριση μή κρατικών πανεπιστημίων;

Βέβαια δεν είναι μόνο οι Νεοδημοκράτες που θέλουν τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Ο δεύτερος είναι ο Καρατζαφέρης που θέλει μη κρατικά πανεπιστήμια για να μπει εκεί το παιδί ''από το Ψυχικό, την Φιλοθέη και την Εκάλη'' και έτσι ''να μείνει χώρος στο Δημόσιο πανεπιστήμιο για το παιδί του φτωχού απ' το Πέραμα''. Αυτό πως λέγεται αλήθεια; Μήπως λέγεται παιδεία δυο ταχυτήτων; Ψιλά γράμματα για τον ''υπερκομματικό και πέρα από ιδεολογικές αγκυλώσεις'' Καρατζαφέρη.

Ύστερα δεν έρχονται οι μέλισσες, αλλά οι σφήκες του Αλαφούζου, οι Οικολόγοι Πράσινοι που λένε: ναι μεν Μη Κρατικά άλλα και Μη Κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Δηλαδή όταν το ''Ακμή'' βαφτιστεί ''Πανεπιστήμιο'' θα λειτουργεί για την ψυχή της μάνας του, δεν θα θέλει κέρδος. Μάλλον μέχρι τότε θα έχει εφευρεθεί μέθοδος που τα λεφτά θα τα κόβουν από τον τοίχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου