Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Άλλη μια αποκάλυψη για τις σχέσεις μυστικών υπηρεσιών και ''τρομοκρατίας''

Σημείωση δική μας: Άλλη μία απόδειξη και επιβεβαιώση των όσων υποστηριζούμε εδώ και πολύ καιρό για τις πολύ στενές σχέσεις μυστικών υπηρεσιών και ''τρομοκρατών''. Εδώ πότε θα λιώσει η καραμέλα της ''αριστερής τρομοκρατίας'' και ως πότε θα ασχολούμαστε με τα βιβλία και τα κατορθώματα του κάθε Κουφοντίνα, όταν είναι εντελώς προφανές ότι το παρακράτος και οι μυστικές υπηρεσίες είναι που υποκινούν και διατηρούν στην επιφάνεια και στην επικαιρότητα αυτά τα φαινόμενα(π.χ Χριστόδουλος Ξηρός) και το αστικό καθεστώς που ευνοείται από την ''δράση τους''.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ

Η απαγωγή του Άλντο Μόρο υποστηρίχθηκε από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες.


Ο επί τρεις δεκαετίες επιθεωρητής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ιταλικής αστυνομίας Ενρίκο Ρόσι με δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa κατηγόρησε μέρος των μυστικών υπηρεσιών της χώρας ότι στήριξαν τους τρομοκράτες οι οποίοι πριν από 36 χρόνια, απήγαγαν και δολοφόνησαν τον χριστιανοδημοκράτη ηγέτη Άλντο Μόρο.

«Στο σημείο της οδού Φάνι της Ρώμης την ημέρα και την ώρα που απήχθη ο Μόρο –στις 16 Μαρτίου του 1978– βρίσκονταν δυο άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα Honda. Στόχος τους ήταν να προστατέψουν τους τρομοκράτες των Ερυθρών Ταξιαρχιών από κάθε πρόβλημα και υποτιθέμενη παρεμβολή», υποστήριξε ο Ρόσι.
Ο Ιταλός πρώην αξιωματικός της αστυνομίας πρόσθεσε ότι στην οδό Φάνι βρισκόταν επίσης ένας συνταγματάρχης της υπηρεσίας πληροφοριών Sismi.
Σύμφωνα με τον Ρόσι, πριν από χρόνια ο ένας από τους δυο άνδρες που επέβαιναν στην Honda, μεταμελημένος, έγραψε ανώνυμη επιστολή προς μια ιταλική εφημερίδα, το περιεχόμενο της οποίας κοινοποιήθηκε και στις αστυνομικές αρχές της χώρας.
«Πέρασα την ζωή μου βυθισμένος στις τύψεις για όσα έκανα αλλά και για τα όσα δεν έκανα. Τώρα είναι αργά, ο καρκίνος μου στερεί συνεχώς δυνάμεις και δεν θέλω το παιδί μου να μάθει όλα αυτά», ανέφερε στην επιστολή του ο μυστηριώδης πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, τονίζει σήμερα ο Ρόσι.

Οι δηλώσεις του δημιουργούν νέες αμφιβολίες και εγείρουν ακόμα περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τους πραγματικούς εντολοδότες και τους χειρισμούς στην «υπόθεση Μόρο».
Η εισαγγελία της Ρώμης, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI μέχρι αυτή την στιγμή αφήνει να διαρρεύσει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς του πρώην επιθεωρητή της αντιτρομοκρατικής.

Αυτό που είναι βέβαιο όμως είναι ότι «η δολοφονία Μόρο διέκοψε την πολιτική προσέγγιση και τη συνεργασία του τότε Κομμουνιστικού Κόμματος με την Χριστιανική Δημοκρατία , αλλάζοντας την πορεία της σύγχρονης ιταλικής ιστορίας», σχολίασε το RAI Tre.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου