Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Μανωλάδα: φράουλες και ψέμα για τις προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ

Μούφα των φραουλάδων το “ούτε δέκα Έλληνες εργάτες δεν ανταποκρίθηκαν για τη συγκομιδή της φράουλας”

Σημείωση δική μας : Φυσικά και θα έχετε ακούσει την ''είδηση'' ότι ούτε δέκα Έλληνες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φραουλάδων για εργασία στη συγκομιδή φράουλας. Τα ΜΜΕ φρόντισαν να το προπαγανδίσουν αρκετά ώστε να θεωρείται πραγματικό συμβάν και να συζητιέται και στο τελευταίο καφενείο της χώρας. Από την πρώτη στιγμή που ακούσαμε την ''είδηση'' δεν ήμασταν απλά καχύποπτοι αλλά βέβαιοι ότι πρόκειται για μιά ακόμη μνημονιακή ιστορία για αγρίους. Πως είναι δυνατόν μιά κοινωνική τάξη ανθρώπων όπως οι τσιφλικάδες που έχουν επιβάλλει δουλοκτητικές σχέσεις εργασίας(με την βοήθεια της πολιτικής των ανοικτών συνόρων) που ούτε καν αυτές τηρούν να ''μετανοήσει'' και να εγκαταλείψει αυτή την πρακτική και μέρος των κερδών της επειδή απλά προκλήθηκε μεγάλος ντόρος στη δημοσιότητα από τα γεγονότα με τους πυροβολισμούς αυτών που απλά ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους. Άλλωστε η τριτοκοσμική κατάσταση στη Μανωλάδα είχε ξαναγίνει πρώτο θέμα πριν μερικά χρόνια και φυσικά τίποτα δεν άλλαξε.  


Σήμερα που οι δουλοκτητικές σχέσεις Μανωλάδας επιβάλλονται σε ολόκληρο τον κόσμο της εργασίας μόνο αφελείς θα μπορούσαν να πειστούν για τις υποτιθέμενες καλές προθέσεις δουλοκτητών τσιφλικάδων που έφτασαν στο σημείο να πυροβολούν με καραμπίνες για να μην δώσουν ούτε τα ελάχιστα ψίχουλα που είχαν συμφωνήσει. 

Η στόχευση της κατασκευασμένης είδησης ήταν πολλαπλή. Από τη μία να αθωώσει τους εργοδότες τσιφλικάδες ορίστε αυτοί έχουν όλη την καλή διάθεση να προσλάβουν Έλληνες ασφαλισμένους, απλά αναγκάζονται να προσλάβουν ανασφάλιστους και χωρίς χαρτιά εξαθλιωμένους μετανάστες όχι επειδή είναι απλά πολύ φθηνότεροι αλλά γιατί οι Έλληνες άνεργοι δεν πάνε. Από την άλλη να συκοφαντήσει την ελληνική κοινωνία και τους ανέργους, αναπαράγοντας τον μύθο του τεμπέλη Έλληνα ανέργου που διαλέγει δουλειές και ευθύνεται και αυτός για την ανεργία. Άλλο ένα περιστατικό που αποδεικνύει περίτρανα ότι τα ΜΜΕ ψεύδονται μέχρι αποδείξεως του εναντίου. 

Από το mao.gr

Πότε δεν έγινε επίσημα αίτηση στον ΟΑΕΔ (αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης δεν υπάρχει), από τους φραουλοπαραγωγούς της Αμαλιάδας, για την πρόσληψη ανέργων Ελλήνων και απλά οι τσιφλικάδες της Μανωλάδας κοροϊδεύουν τον κόσμο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις καταγγέλλει με ανοιχτή επιστολή 48χρονος άνεργος. 

Αναλυτικά:

Στέλνω αυτή την επιστολή με αφορμή τα ψέματα των φραουλάδων της Ηλείας και των εθνοπατέρων μας.

Λίγο μετά τα επεισόδια με τους Πακιστανούς στη Mανωλάδα, βγήκαν 125 παραγωγοί φράουλας στις 7/6/2013 και δήλωσαν σε διάφορα ΜΜΕ και σάιτ πως θα κάνουν αίτηση στον ΟΑΕΔ για να προσλάβουν 4.400 Έλληνες εργάτες με μεροκάματο 25€ συν 3€ το εργόσημο.

Είμαι άνεργος εδώ και δυο χρόνια και τυχαίνει να έχω σπίτι στη Μανωλάδα, οπότε  ενδιαφέρθηκα αμέσως, πήρα τηλέφωνο στον ΟΑΕΔ και μου είπαν να πάρω στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας. Έπαιρνα συχνά πυκνά τηλέφωνο αν έκαναν αίτηση οι φράουλαδες για εργάτες, δεν υπήρχε τίποτα. Κάποια φορά μου είπαν να μην παίρνω συνέχεια τηλέφωνο, αν γίνει αίτηση εμείς θα τη στείλουμε και στα κεντρικά της Αθήνας και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.

Ενδιάμεσα, βρήκα μέσω Ιντερνέτ κάποια τηλέφωνα παραγώγων και του συνεταιρισμού ΥΡΜΙΝΗ (λαχανικών και φρούτων). Όταν τους πήρα και τους είπα ότι ενδιαφέρομαι για εργάτης στα χωράφια που ζητάτε, μου είπαν ότι δε ζητάνε τίποτα, κι όταν τους είπα για τις 4.400 μέσω ΟΑΕΔ κ.τ.λ. ακούστε τι μου είπανε: να κοιτάξω στο συνεταιρισμό ΥΡΜΙΝΗ (όχι λαχανικών και φρούτων αλλά… φρούτων και λαχανικών).

Φυσικά, δυο τρεις παραγωγούς που βρήκα δεν ζήταγαν τίποτα και δεν γνώριζαν τίποτα για τις 4.400 αιτήσεις για εργάτες. Από τον άλλο συναιτερισμό ΥΡΜΙΝΗ, φρούτων και λαχανικών, μου είπαν ότι δεν ξέρουν κάτι, απουσιάζει ο υπεύθυνος, πάρτε αργότερα, ρωτήστε στον ΟΑΕΔ κ.τ.λ.

Τελευταία φορά που πήρα στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας ήταν Πέμπτη 27/6/2013. Δεν είχε γίνει καμία αίτηση, δεν γνώριζαν τίποτα. Την Παρασκευή 28/6/2013, λόγω κάποιας υποχρέωσης δεν ασχολήθηκα καθόλου. Το Σάββατο 29/7/2013, ανοίγοντας το Ιντερνέτ βλέπω σε κάποια σάιτ και στις ειδήσεις ότι ούτε δέκα Έλληνες εργάτες δεν ανταποκρίθηκαν για τη συγκομιδή της φράουλας. Έγινα έξαλλος, φούντωσα. Τη Δευτέρα το πρωί παίρνω τον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας, μιλάω με έναν κύριο, θέλω να κάνω αίτηση για εργάτης στη συγκομιδή της φράουλας.

Πες πες κάτι θα μείνει που έλεγε και ο δασκαλός τους Γκέμπελς
Δεν ήξερε τίποτα. Του εξηγώ όλα τα παραπάνω, μου έδωσε να πάρω άλλο τηλέφωνο και το άλλο τηλέφωνο άλλο τηλέφωνο, για να μη λέω πολλά μίλησα με τρεις τέσσερις ανθρώπους. Στο τελευταίο ήταν μια κυρία και μου λέει: “Θα σου δώσω τα τηλέφωνα των συνεταιρισμών να μιλήσεις απευθείας”. Μου έδωσε λοιπόν τα τηλέφωνα της… ΥΡΜΙΝΗΣ. “Κυρία μου μίλησα με την ΥΡΜΙΝΗ και μου είπαν ότι δε ζητάνε τίποτα (ακούστηκε γέλιο ειρωνικό). “Καλά”, μου λέει, “θα σου δώσω και τηλέφωνα παραγωγών να μιλήσεις απευθείας”.

Μου έδωσε δεκατέσσερα ονόματα με τηλέφωνα. Κατάφερα να μιλήσω με έξι-εφτα, όλοι μου είπαν μπούρδες, ότι τώρα δεν χρειαζόμαστε γιατί τελείωσε η παραγωγή εδώ και μια εβδομάδα, του χρόνου πάλι, τον Αύγουστο, τον Οκτώβρη, το Φλεβάρη κ.τ.λ. Σε ερωτήσεις του τύπου “Πότε κάνατε την αίτηση στον ΟΑΕΔ;”, “Είναι δυνατόν 7 του μήνα να λέτε ότι θα κάνετε αίτηση στον ΟΑΕΔ για πρόσληψη 4.400 εργατών, και τώρα, 30 του μήνα, να λέτε ότι η παραγωγή τελείωσε εδώ και μια εβδομάδα;”, η  απάντηση ήταν μπουρδολογείες.

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι λένε ψέματα! Πότε δεν έγινε επίσημα αίτηση στον ΟΑΕΔ (αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης δεν υπάρχει), γιατί δεν θέλουν να προσλάβουν κανέναν Έλληνα, έχουν βολευτεί με τους ανασφάλιστους Πακιστανούς, το κράτος απουσιάζει παντελώς γιατί έχει καταρρεύσει και τα τηλέφωνα οι παραγωγοί τα έδωσαν στον ΟΑΕΔ για να κοροϊδεύουν τον κόσμο, να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Παίζουν με τους ανέργους, δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες στους ανθρώπους, παίζουν τα παιχνίδια της κυβέρνησης για να διχάσουν τη κοινωνία, τα παιχνίδια των δανειστών ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, γιατί αν δείτε τα σάιτ με τις ανακοινώσεις των φραουλάδων για προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ, υπάρχουν και ονόματα υπουργών που επικροτούσαν και θα προωθούσαν, εννοείται, την κίνηση αυτή των φραουλάδων. Από τις 7 του μήνα που έγινε η ανακοίνωση, κανένας κρατικός υπάλληλος δεν ενδιαφέρθηκε αν έγινε η αίτηση, παρότι υποτίθεται ότι κόπτονται τόσο πολύ για την ανεργία…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ , 48 χρ. , Αττική  ΠΗΓΗ mao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου