Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΑΣΙΝΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΣΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ

Πριν μία περίπου εβδομάδα σε συνέδριο στο Βερολίνο με ομιλητή τον Κώστα Σημίτη έγινε παρέμβαση διαμαρτυρίας από μία ομάδα Ελλήνων ( Real Democracy Now ) φυσικά το γεγονός αυτό οι περισσότεροι το γνωρίζετε ήδη αφού το θέμα έπαιξε αρκετά στο Internet.

 Δεν είναι επίσης της παρούσης να ασχοληθούμε με το επίπεδο της παρέμβασης της ομάδας Real Democracy Now (επικέντρωσαν επιφανειακά στη διαφθορά και στα σκάνδαλα ) ούτε θα αναλύσουμε τι πρεσβεύουν πολιτικά.

 Αλλά ας μη γκρινιάζουμε και εμείς επι παντός επιστητού.Η πρωτοβουλία τους να σπάσουν το μονόλογο του Σημίτη ήταν θετική.


 Όσον αφορά την ακραιφνή υπεράσπιση του ευρωμονόδρομου από τον Σημίτη δεν νομίζω ότι χρειάζεται σχολιασμό.Όλοι οι Έλληνες έχουν βιώσει στο πετσί τους το τι εστί Σημίτης,τι ρόλο παίζει και ποιους εξυπηρετεί.

 Εκεί λοιπόν στην Γερμανία την πατρίδα(της καρδιάς) του Σημίτη το πιο σημαντικό και που πέρασε ασχολίαστο και στα ψιλά ήταν η έμμεση υπεράσπιση του Σημίτη και το νεοταξίτικο κατηγορώ εναντίον του ελληνικού λαού από έναν άλλο πράσινο(όχι πασόκο) αλλά από τον πολύ Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

 Ο γνωστός και ως κόκκινος Ντάνυ (παλιότερα) μαζί με τον Γιόσκα Φίσερ (υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας) αποτελούν τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα πανευρωπα'ι'κά της ιστορικής μετάλλαξης της αριστεράς σε απολογητή του συστήματος και του ιμπεριαλισμού.

 Ο Κον-Μπεντίτ πήρε το λόγο μετά την παρέμβαση των Ελλήνων και αφού μίλησε γενικά και αόριστα για ευθύνες των πολιτικών και των κομμάτων (το πολιτικό σύστημα γενικά και αόριστα μέχρι και η Ντόρα το καταγγέλλει) ήρθε στο ψητό και αναρωτήθηκε για τις ευθύνες του ελληνικού λαού και φυσικά τήρησε τη δόλια τακτική των ίσων αποστάσεων.Θα περίμενε κανείς μετά από αυτά ο Ντάνυ να καταλήξει σε μια παραλλαγή του παγκάλιου ''μαζί τα φάγαμε'',ένας το είπε έξω από τα δόντια σχεδόν όλοι το υπονοούν εμμέσως,όμως το πήγε αλλού και μας απέδειξε ότι οι μεταλλαγμένοι νεογενίτσαροι της Νέας Τάξης δεν ξεχνούν.

 Ο Κον-Μπεντίτ θυμήθηκε την σταυροφορία του υπέρ των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας (μαζί με τον συντροφό του Γιόσκα Φίσερ) και αναφέρθηκε σε ηθική ευθύνη των Ελλήνων που όπως είπε κατά 80% ήταν στο πλευρό της ορθόδοξης εκκλησίας και των Σέρβων.

 Πρώτον : οι ηθικές ευθύνες είναι όλες δικές του και όλου του υπόλοιπου συρφετού που ανέλαβαν την ιδεολογική δικαιολόγηση των Νατο'ι'κών βομβαρδισμών πάλι τηρώντας την τακτική των ίσων αποστάσεων(εξίσωση θύτη και θύματος),διογκώνοντας και προβάλλοντας υστερικά μεμονωμένα περιστατικά και αποσιωπώντας άλλα.

 Είναι υπεύθυνος για τις θηριωδίες όσο και τα γεράκια του ΝΑΤΟ γιατί έχει μερίδιο στην ηθική αυτουργία.Τουλάχιστον οι στρατηγοί έχουν την ψευτοδικαιολογία ότι εκτελούν διαταγές αυτός ήταν εθελοντής πρόθυμος.

 Ο συντροφός του Γιόσκα Φίσερ ήταν ο πρώτος Γερμανός αξιωματούχος μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο που έστειλε ξανά Γερμανούς στρατιώτες σε μάχη και μάλιστα εκτός Γερμανίας.

 Δεύτερον : σαφώς υπάρχουν ιδιαίτεροι δεσμοί των Σέρβων με τους Έλληνες λόγω θρησκείας και ιστορικών  γεγονότων,όμως ο ελληνικός λαός δεν στάθηκε μόνο στο πλευρό των Σέρβων αλλά τάχθηκε ανεπιφύλαχτα στο πλευρό κάθε λαού που δέχθηκε και δέχεται την επίθεση του ιμπεριαλισμού,του ΝΑΤΟ και της Νέας Τάξης(Αφγανιστάν,Ιράκ,Παλαιστίνη).

 Αυτό δεν μπορεί να χωνέψει ο Ντάνυ ότι οι λαοί δεν μεταλλάσονται όπως αυτός (από κόκκινος πράσινος και τελικά αντιδραστικός μέχρι το κόκκαλο) πόσο μάλλον ο ελληνικός λαός με τις τεράστιες ιστορικές εμπειρίες και το ακατάβλητο αντιστασιακό πνεύμα του, για αυτό ζητάει την τιμωρία μας και την αναμορφωσή μας.

 Από την πλευρά μας μπορούμε να του το υποσχεθούμε προκαταβολικά ότι δεν θα του περάσει.

 Το βίντεο με τις παρεμβάσεις ΕΔΩ.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου