Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ


Πέτρος: Greek idiot …by far

Σε μπαράζ απολύσεων και ειδικά συνδικαλιστών έχουν επιδοθεί οι Κωστόπουλος (10) και Φιλιππόπουλος (3) των εκδόσεων Imako και Αττικών, αντίστοιχα. Αυτό που ενώνει αυτούς τους δύο ως εικόνα είναι ότι ανήκουν στους “μονδέρνους” και “πετυχημένους”. Αυτό πουλάνε προς τα έξω. Προς τα μέσα και τώρα και παλιότερα έχουν αποδείξει ότι η μοντερνιζέ επιτυχία τους είναι χτισμένη με τα πιο παλιά κλασικά υλικά. Τρομοκρατία, απολύσεις, αστυνομίες, περικοπές και άλλα ευγενή που οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά. Δεν υπάρχει όμως τίποτα που να εξαγριώνει περισσότερο από αυτή την διπλή εικόνα. Τον ηλιοκαμένο γιάπη της τηλεόρασης και της μεγάλης ζωής και από πίσω η τρομοκρατία κατά των εργαζομένων. Έχει έρθει καιρός να τους τσαλακώσουμε λίγο…
Από εξώφυλλο παλιότερου CD του Πετράκη
Greek idiot …by far
Ένα από τα περιοδικά του Πέτρου, όπως έπρεπε να είναι
Σχετικά με το θέμα δείτε “Εργοδοτική τρομοκρατία στην IΜΑΚΟ του Π. Κωστόπουλου” και γενικά στα blogs των εργαζομένων του τύπου: Διακλαδική Πρωτοβουλία ΜΜΕΣυσπείρωση Δημοσιογράφων κ.α.   ΠΗΓΗ  ANTISTA/CHEF
 H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 

ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΙΜΑΚΟ


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ENΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 31 Μαρτίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καταγγέλλει απερίφραστα την εκδοτική εταιρεία ΙΜΑΚΟ Α.Ε. ιδιοκτησίας Πέτρου Κωστόπουλου για τις πρόσφατες μαζικές απολύσεις καθώς και για τον απαράδεκτο και εκδικητικό τρόπο με τον οποίο αυτές μεθοδεύτηκαν.
Την Τετάρτη 30 Μαρτίου το πρωί ανακοινώθηκαν αιφνιδιαστικά οι απολύσεις της συνδικαλιστικής εκπροσώπου Αγγελικής Κάππου, της αναπληρώτριας εκπροσώπου Μαρίας Κοντογεώργου και της Σοφίας Αλεξίου, μέλους της ΕΣΠΗΤ που ανέπτυσσε επίσης συνδικαλιστική δράση και ανακοινώθηκαν απολύσεις σε ακόμη έξι εργαζόμενους της επιχείρησης.
Οι απολύσεις των συναδέλφων μας –κάποιες εκ των οποίων ήταν τελείως αιφνιδιαστικές -έγιναν κατά τρόπο τρομοκρατικό καθώς δεν επετράπη καν η είσοδός τους στο χώρο εργασίας τους προκειμένου να μαζέψουν τα πράγματά τους, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας και ενόπλων προκειμένου να απομακρυνθούν βίαια από αυτόν.
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων καταγγέλλει για άλλη μια φορά αυτές τις απαράδεκτες εργοδοτικές πρακτικές και μεθοδεύσεις και επισημαίνει ότι γίνεται στοχευμένη επίθεση σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους προκειμένου να καμφθεί σε κλίμα τρομοκρατίας η ελεύθερη έκφραση των εργαζομένων στη διεκδίκηση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Η Συντονιστική Επιτροπή τάσσεται αλληλέγγυα στους απολυμένους συναδέλφους μας, καλεί όλες τις ενώσεις να εκδηλώσουν την στήριξή τους στις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην ΙΜΑΚΟ Α.Ε . (συνέχεια της αντίστασής μας μετά τις 24ωρες απεργίες στις ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.) και δηλώνει ότι θα αντιταχθεί με κάθε τρόπο στις μεθοδεύσεις που ουσιαστικά αποσκοπούν μέσα από την τρομοκρατία να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να προστατέψουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου