Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ! ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ!

Η κατεδάφιση του κοινωνικού Κράτους, το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας και η παράδοσή τους στην λαίλαπα της ελεύθερης αγοράς ονομάζεται από την Κυβέρνηση ως ''Αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργίας του Κράτους''. Αν μη τι άλλο είναι ευρηματικοί στο να βρίσκουν αστραφτερά λεκτικά αμπαλάζ για να τυλίγουν την πολιτική τους απάτη. Αυτή η ''αναδιάρθρωση'' λοιπόν απαιτεί αποκρατικοποιήσεις για να μικρύνει το ''τεράστιο και αναποτελεσματικό'' Κράτος και να αφεθούν οι πρώην ΔΕΚΟ στην αγκαλιά της ''αξεπέραστης'' Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας.

Για αυτό το ξεπούλημα ουσιαστικά της Δημόσιας περιουσίας, που φτιάχτηκε με τις εισφορές όλων ημών, κάθε φορά και κατά περίπτωση εφευρίσκονται νέα ψέμματα. Όταν για παράδειγμα ήταν η ΝΔ στην εξουσία το ξεπούλημα του ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΥ ΟΤΕ, τότε λεγόταν: ''αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή''. Για το ξεπούλημα της Ολυμπιακής υπήρχε η δικαιολογία οτι ήταν ζημιογόνα, χωρίς βέβαια να έχουν κάνει κάποια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ πράξη εξυγείανσης και επιπλέον το κράτος χρεώθηκε τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού της Ο.Α και συνακόλουθα επιβάρυνε τα ασφαλιστικά ταμεία για να πάρει καθαρή την εταιρεία ο ''εθνικός ευεργέτης'' Βγενόπουλος. Ανάλογα κινήθηκαν και για την παραχώρηση των εθνικών οδικών αρτηριών και των λιμανιών.

Τώρα που ανέλαβαν οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ του πασόκ και που έχουν πάρει εξ' αρχής απόφαση σύγκρουσης με την κοινωνία και έχοντας ως συντρόφους όλο το επιχειρηματικό κατεστημένο της χώρας θα ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο που έχουν ξεκινίσει εδώ και αρκετά χρόνια: το ξεπούλημα ΟΛΩΝ των δημόσιων οργανισμών που έμειναν στα χέρια του Κράτους. Κύριοι, τα πράγματα εξελίσονται πιο μαύρα απ' οτι τα φανταζόμασταν πως θα εξελιχθούν όλοι εμείς οι ''καθ' έξιν απαισιόδοξοι'' (την στιγμή που οι υπόλοιποι έπλεαν σε παλάγη αισιοδοξίας) όταν ανέλαβε το πασόκ την εξουσία. Ας δούμε επι τροχάδην τα σχεδιαζόμενα εγκλήματα:

ΟΣΕ
Η σημερινή City Press γράφει: ''σοβαρό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τον ΟΣΕ''. Και ΠΩΣ να μην υπάρχει θα έλεγα εγώ από τη στιγμή που η ''αναδιάρθρωση'' ή ''εξυγείανση'' του οργανισμού προβλέπει οτι από τα 11 δις περίπου των χρεών του ΟΣΕ όσα χρέη είναι προς το δημόσιο διαγράφονται και τα υπόλοιπα, τα χρέη δηλαδή προς ιδιώτες, τα αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, δηλαδή όλοι ΕΜΕΙΣ. Παράλληλα με τις μετατάξεις προσωπικού όσο ο ΟΣΕ είναι κρατικός ο ιδιώτης που θα αναλάβει την διαχείρηση του οργανισμού παίρνει μια εταιρία έτοιμη να αποδώσει ΚΕΡΔΗ, και όσο για τον κοινωνικό χαρακτήρα του οργανισμού... ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ, πλέον δεν θα ακολουθεί κοινωνική πολιτική με μειωμένα εισητήρια για φοιτητές, πολύτεκνους κλπ. Όσο για τα λεγόμενα ''χρέη''... άλλη πικρή ιστορία από εκεί. θα τα πούμε άλλη φορά, όταν θα έρθει (σίγουρα και σύντομα) στην επικαιρότητα το θέμα του ΟΣΕ...

ΔΕΗ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, το μνημόνιο επίσης. Η Κυβερνητική προπαγάνδα προσπάθησε να παρουσιάσει την αναστολή ουσιαστικά της προειλημμένης απόφασης για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας ως ΝΙΚΗ της Τίνας Μπιρμπίλη (ποιας;) απέναντι στην τρόικα. Η αλήθεια είναι οτι απλά η Κυβέρνηση είχε να ασχοληθεί με την κατασυκοφάντηση των φορτηγατζήδων και δεν ήθελε κι άλλο ανοιχτό μέτωπο και ειδικά με τα... δικά της παιδιά, τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, εκτός του οτι έγινε επικοινωνιακή διαχείρηση του θέματος εμφανίζοντας την Κυβέρνηση να λέει ουσιαστικά όχι στους ΕΝΤΟΛΕΙΣ της. Δεν θα σχολιάσω την πολιτική νοημοσύνη όσων πίστεψαν οτι επρόκειτο για επίδειξη πυγμής και για πολιτική νίκη της Μπιρμπίλη. Αυτοί να συνεχίσουν να ζουν σην κοσμάρα τους.

Η ΔΕΗ λοιπόν κλείνοντας το οικονομικό εξάμηνο τον Αύγουστο παρουσίασε μειωμένα ΚΕΡΔΗ κατά 26,8%. Τα κέρδη μετά φόρων ήταν 347,5 εκατομμύρια ευρώ παρά το νταβατζηλίκι να αγοράζει σε τετραπλάσια τιμή την ''πράσινη'' κιλοβατώρα που παράγεται από ιδιώτες υπερ της... ''πράσινης ανάπτυξης''. Να υπενθυμίσω οτι τα κέρδη ακόμα κι όταν είναι μειωμένα, παραμένουν ΚΕΡΔΗ, αλλά προφανώς αυτά τα μειωμένα κέρδη και τα εργασιακά ''ρετιρέ'' που υπάρχουν στη ΔΕΗ (χάθηκε να έχει σκλάβους;) θα είναι η αιχμή της κυβερνητικής προπαγάνδας όταν έρθει η ώρα του ξεπουλήματος. Κάποιοι είναι... προψημένοι να δεχτούν ανεπεξέργαστα αυτά τα ψεύδη.

ΕΥΔΑΠ
Προλειαίνεται το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση και της ΕΥΔΑΠ. Έτσι η (διορισμένη από την Κυβέρνηση) διοίκηση της εταιρίας μίλησε στους εργαζόμενους και ζήτησε να ενισχύσουν την ''ανταγωνιστικότητα'' της ΕΥΔΑΠ. Όταν λένε για ανταγωνιστικότητα της ΕΥΔΑΠ τι ακριβώς εννοούν; Πέρα οτι θεωρώ την ανταγωνιστικότητα μεγάλη παγίδα ας αναζητήσουμε την άκρη των ψευδών τους σύμφωνα με τον δικό τους τρόπο σκέψης.Υπάρχει κάποιος άλλος πάροχος νερού στην πρωτεύουσα να τον ανταγωνιστεί στην τιμή η ΕΥΔΑΠ; Έχει παραπονεθεί ποτέ κάποιος πολίτης για το κόστος του νερού οπότε πρέπει να συμπιεστεί το κόστος άντλησης και διανομής του ή μήπως υπάρχουν και στην ΕΥΔΑΠ οικονομικά ρετιρέ που επηρεάζουν την τιμή του νερού;

Όπως καταλαβαίνετε μπλέξαμε άσχημα με αυτή τη συμμορία ψευτών, κλεφτών και εκτελεστών συμβολαίων που έχουμε και ονομάζουμε κυβέρνηση. Επιμένω, πολλοί θα αργήσουν να ξυπνήσουν και όταν γίνει αυτό θα ξυπνήσουν απότομα και θα καταλάβουν οτι με την ψήφο τους, την ανοχή τους και την ''καλή πίστη'' που έτρεφαν απέναντι σε μια κυβέρνηση που κάνει την μία κακουργία πίσω από την άλλη έχουν συμβάλει στην δημιουργία ενός εργασιακού μεσαίωνα, που θα πάψει πλέον να είναι τσιτάτο του ΚΚΕ αλλά η φρικτή πραγματικότητα, και μιας κοινωνίας σε πλήρη αποδιάρθρωση.

Όταν ξυπνήσουν όμως θα είναι αργά...

Υ.Γ.: Παπάρα, στην τελευταία παράγραφο μιλάω για κοιμησμένους, όχι για έμμισθους πασόκους.
Υ.Γ.2: Σύντομα και δεύτερος συντάκτης. Ε ρε μεγαλεία!

2 σχόλια:

  1. Ο ΖΕΡΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 5/10/2010

    http://agiooros.org/viewtopic.php?f=76&t=4936


    Aρνουμε την καρτα του πολιτη

    http://agiooros.org/viewtopic.php?f=27&t=4666

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ανοίγει η Διεθνής Διατραπεζική Αγορά
    Χρηματοδότηση της Eurobank με εγγύηση ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου"

    Ζήτω ο ΓΑΠ και η πολιτική του, άνοιξε η διατραπεζική αγορά!

    Για να κλείσει φυσικά μετά τις εκλογες οπότε θα ανοίξουν τα φερμουαρ οι αράπηδες του ΔΝΤ να μας γαμήσουν.

    Έλληνα δεν είσαι μαλάκας;
    ΑΠΟΔΕΙΞΗ!

    (και ο μόνος τρόπος να το αποδείξεις είναι οι επερχόμενες εκλογές...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή