Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πύργος: Πορεία και συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Ηλείας - Εκαψαν τα φύλλα επίταξης!


Σημείωση δική μας : Το παράδειγμα του Πύργου και των Τρικάλων όπου έκαψαν δημόσια τα φύλλα πορείας της επίταξης έπρεπε να ακολουθήσει όλη η Ελλάδα.  

Η οργή και η αγανάκτηση έβγαλε για μια ακόμα φορά τους εκπαιδευτικούς στο δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν μόνοι τους. Είχαν στο πλευρό τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, οικοδόμους, αγρότες, ανέργους, σπουδαστές και μαθητές αλλά και πολλούς γονείς που στέκονται στο πλευρό των δασκάλων των παιδιών τους, διεκδικώντας έτσι ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτά και για τις επόμενες γενιές. Να μπορούν να ζουν και να προχωρήσουν με αξιοπρέπεια, με ψηλά το κεφάλι και να μπορούν να συλλογιούνται και να εκφράζονται ελεύθερα.

ΠΥΡΓΟΣ
Μεγαλειώδης πορεία

Η προσυγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην οδό Πατρών, μπροστά στο 2ο Λύκειο Πύργου και ήταν όλοι εκεί. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών των Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου - Ολυμπίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηλείας, ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου, εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το δήμο Πύργου, το Κίνημα Ενάντια στο Μνημόνιο, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων, ο Σύλλογος Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Ηλείας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηλείας, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στήριξε το ΚΚΕ στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας, Πηνειού, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Ζαχάρως καθώς και δεκάδες ενεργοί πολίτες.
Όλοι μαζί, ένωσαν τις φωνές τους σε μια δυναμική πορεία στους δρόμους του Πύργου με πανό και συνθήματα, που κατέληξε στην κεντρική πλατεία, όπου οι εκπαιδευτικοί έκαψαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα Φύλλα Επίταξης, στέλνοντας για μια ακόμα φορά ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση!

Απεργιακή επιτροπή σήμερα Πέμπτη

Το «ραντεβού» εκπαιδευτικών και πολιτών ανανεώθηκε για σήμερα στις 7:00 το απόγευμα που θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή απεργιακή επιτροπή, στο 2ο Λύκειο Πύργου.
ΠΗΓΗ


ΤΡΙΚΑΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Στην Ηλεία έχει προηγηθεί και η πρώτη εφαρμογή μνημονιακου νόμου. Καθηγητης τέθηκε σε αργία για αντιδικία με ιδιώτη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός εργασίας: http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paideia/hleia_kathhghths_se_argia_gia_anaksiopreph_symperifora_ektos_ergasias.2214872.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή