Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Σεραφείμ Κοτρώτσος έργα και ημέραι ενός ''αντιμνημονιακού''

Παρέμβαση και ματαίωση της παρουσίασης του βιβλίου του Σ.Κοτρώτσου

Παρέμβαση 40 περίπου απλήρωτων εργαζομένων και αλληλέγγυων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Athens Plaza» όπου ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση του βιβλίου του Σεραφείμ Κοτρώτσου, «Η συμμορία του λύκου».

Οι συγκεντρωμένοι αφού ανάρτησαν πανό και μοίρασαν κείμενα στους προσκεκλημένους διέκοψαν τις ομιλίες και κατήγγειλαν την υποκρισία του Κοτρώτσου που εδώ και 3 χρόνια τους χρωστάει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις από την εφημερίδα «Αποκαλύψεις» που κατείχε ενώ παράλληλα διατηρεί με υποδειγματική επιμέλεια το «αντιμνημονιακό» του προφίλ μέσα από τις εκπομπές και την αρθρογραφία του. 

Στη συνέχεια κάλεσαν τους συμμετέχοντες στο πάνελ να σταματήσουν να δίνουν κάλυψη στον ίδιο και τις πρακτικές του και να αποχωρήσουν αφήνοντάς τον μόνο να εξηγήσει πως είναι δυνατόν να συμβαδίζει η «αντιμνημονιακή» και «φιλεργατική» δήθεν ρητορεία με τους απλήρωτους εδώ και 3 χρόνια εργαζόμενους. Ο Κοτρώτσος από τη μεριά του προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ψελλίζοντας αοριστολογίες και κάνοντας αντιφατικές αναφορές χωρίς στην ουσία να δεσμευθεί για τίποτε συγκεκριμένο.

Μετά την καταγγελία αποχώρησαν κάποιοι από το κοινό και ύστερα από περαιτέρω παραίνεση των συγκεντρωμένων, αποχώρησαν οι παρόντες βουλευτές του Σύριζα καθώς και ο συντονιστής της φιέστας Ν. Χατζηνικολάου.

Κάπου εδώ έλαβε τέλος η παρουσίαση, υπενθυμίζοντας σε όλους πως τα αφεντικά που επιλέγουν τον δρόμο της εργοδοτικής ασυδοσίας με τις πλάτες της συγκυβέρνησης και των «ραμμένων στα μέτρα τους» νόμων θα βρίσκουν απέναντί τους συνεχώς την αλληλεγγύη των εργαζόμενων.

ΥΓ: Το άθλιο και ψευδές δημοσίευμα, δήθεν ρεπορτάζ του site iefimerida, το οποίο αναπαρήγαγαν χωρίς καμία διασταύρωση και άλλα blogs και portals είχε προφανώς πηγή της είδησης τον ίδιο τον Κοτρώτσο καθώς όσοι αποχώρησαν, το έκαναν δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους και όχι υπό το φόβο του υποτιθέμενου «προπηλακισμού» ενώ ποτέ δεν αποκαλέστηκε αλήτης ο Παπαδημούλης.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε.

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΚΑΙ Η «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ»

Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος έχει βαλθεί να μας αποδείξει ότι το θράσος και η υποκρισία του ανθρώπου μπορεί να είναι απεριόριστα. Δε φτάνει, λοιπόν, που ενώ είναι υπόδικος για τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που μας χρωστά από το τελευταίο εκδοτικό του ναυάγιο, κατακεραυνώνει δήθεν από τη ραδιοφωνική του εκπομπή τους υπερασπιστές του μνημονίου και δίνει το λόγο σε άλλους απολυμένους εργαζόμενους, έφτασε τώρα και στο σημείο να εκδώσει βιβλίο για να μας αναλύσει πώς η Γερμανία έστησε το «σιδηρούν παραπέτασμα» των μνημονίων, της ύφεσης, της φτώχειας και της ανεργίας. Αυτός, που όλους εμάς μας έσπρωξε στην ανεργία και μας καταδίκασε στη φτώχεια, εφαρμόζοντας μνημονιακά μέτρα στις πλάτες μας πριν καν ψηφιστούν.

Η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή. Ο Σ. Κοτρώτσος τοποθετώντας από κοινού με τον άλλο πτωχευμένο πλέον εκδότη, Λουκά Κατσώνη (ο οποίος εκδίδει σήμερα την ελληνική έκδοση του Foreign Affairs...), ένα μηδαμινό κεφάλαιο από τα χρήματα που αποκόμισε από το πάρτι εκατομμυρίων της Ολυμπιάδας ίδρυσαν την εταιρεία CITIZEN. Η εταιρεία κατάφερε να εκδίδει την εφημερίδα «Αποκαλύψεις» πληρώνοντας κανονικά τους εργαζόμενους για το χρόνο ρεκόρ των 4 μηνών, μέχρι τον Αύγουστο του 2010.

Έκτοτε ο Κοτρώτσος αποφάσισε ότι δε θα χρηματοδοτήσει άλλο την εφημερίδα από τη διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία που «δημιούργησε» από τη θητεία του ως διευθυντής στο γραφείο τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και μετέπειτα στον Ελεύθερο Τύπο. Έτσι στράφηκε στους μισθούς των εργαζόμενων. Αφού «τζίραρε» για 7 μήνες τα δεδουλευμένα μας για να βγάζει την εφημερίδα του, τον Απρίλιο του 2011 μας ανακοίνωσε την αναστολή της έκδοσής της, πετώντας μας στο δρόμο χωρίς να καταβάλει τους μισθούς αρκετών μηνών, τις αποζημιώσεις και τις ασφαλιστικές εισφορές...

Όλο αυτό το διάστημα ήταν και εκδότης της αθλητικής στοιχηματικής εφημερίδας GOBET μέσω της Ε.Π.Ε Cleversport και με βασικά έσοδα τη χορηγία του ΟΠΑΠ (στη χαμηλότερη σε πωλήσεις στοιχηματική εφημερίδα...). Η ιστορία ανάλογη με τους εργαζόμενους στις «Αποκαλύψεις», μόνο που η παραγωγή και η διανομή της GOBET στηρίχθηκε κατά βάση στην «μαύρη εργασία». Οι «υποσχέσεις» για υπογραφή σύμβασης εργασίας, κρατούσαν ομήρους τους εργαζόμενους μέχρις ότου όλο και περισσότεροι περίσσευαν και βδομάδα με την βδομάδα «απολύονταν» ενώ ακόμα περίμεναν την πρόσληψη τους!

Σήμερα, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, αφού τσέπωσε τους μισθούς των περίπου 60 εργαζόμενων στις Αποκαλύψεις, αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία τεχνικών και δημοσιογράφων, βρήκε θαλπωρή στη ζεστή αγκαλιά του Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος ανέλαβε να τον μεταμορφώσει από έναν κοινό μπαταχτσή σε «ρομπέν των δασών» της δημοσιογραφίας. Προσφάτως βρήκε και τηλεοπτική στέγη στο κανάλι Action 24, του εξ' απορρήτων του Βενιζέλου, Διονύση Παναγιωτάκη. Για όσους δεν γνωρίζουν, στον κύριο Παναγιωτάκη λίγο πριν ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχωρήσει από το Υπ. Οικονομικών ανατέθηκαν δύο συμβάσεις με τον ΟΠΑΠ αξίας 1.2 εκατομμυρίων, με τα οποία μετέτρεψε το παλιό Sport TV των Λαυρεντιάδη/Κυριακίδη σε «πολιτικό» κανάλι προσλαμβάνοντας διάφορα «μπουμπούκια» της πασοκικής δημοσιογραφίας.

Ο υπόδικος πρώην εκδότης, νυν «μάχιμος» δημοσιογράφος και πλέον συγγραφέας, διατυμπανίζει δεξιά και αριστερά τη δεινή οικονομική του κατάσταση. Την ίδια ώρα βέβαια διαφημίζει ότι κατέχει 2 site, τα οποία, αν και αριθμούν ελάχιστες επισκέψεις, βρίθουν από διαφημίσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις κρατικές (ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, ΕΣΠΑ).

Το πώς ένας πτωχευμένος πρώην εκδότης, ο οποίος χρωστάει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία δύναται να έχει εταιρεία η οποία μάλιστα παίρνει και κρατική διαφήμιση είναι αφελής ερώτηση για το μεταρρυθμισμένο ελληνικό κράτος του 2013.

Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε αυτό που εδώ και 3 χρόνια προσπαθούν να μας επιβάλλουν ως δεδομένο με την επίφαση της οικονομικής κρίσης, ότι ο κάθε εργοδότης μπορεί ανενόχλητος να καθιερώνει την απλήρωτη εργασία βαφτίζοντάς τη αδυναμία καταβολής των οφειλομένων, ενώ παράλληλα συνεχίζει τον πολυτελή του βίο.

Υπενθυμίζουμε στον Κοτρώτσο ότι θα μας βρίσκει μπροστά του συνεχώς, έως ότου καταβάλει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που χρωστάει και στον τελευταίο εργαζόμενο.

ΚΟΤΡΩΤΣΟ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ «ΛΥΚΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΑ»,
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Απλήρωτοι/απλήρωτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου