Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ''ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩ'' ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ

ΣΗΜΕΡΑ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ο Λαός και το σύγχρονο ΟΧΙ του:
Επεισοδιακή παρέλαση και στην Ξάνθη
Επίθεση με αυγά κατά επισήμων στην Κρήτη
Μαύρα ρούχα και περιβραχιόνια στο Περιστέρι
Πολιορκήθηκε ο Παπαϊωάννου στην Τρίπολη
Επίθεση στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαγκούφη
Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Εν μέσω αποδοκιμασιών αποχώρησε από το χώρο των επισήμων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την άλλη οι ''επαναστατικώ δικαίω'' εκφραστές του Λαού, οι απολογητές του εγλήματος στην μαρφίν και της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ επίθεσης στα μπλόκ του ΠΑΜΕ στις 20 Οκτωβρίου δείτε πως ξηγιούνται ''επαναστατικά'':

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Οι δυο Χούντες και οι «αναρχικοί»

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

  Ο λαϊκός σεισμός της 19 και 20 Οκτώβρη με τα μαζικά συλλαλητήρια και καταλήψεις σε όλη τη χώρα είχε εγκληματική κατάληξη τον θάνατο, άμεσα ή έμμεσα από τη κρατική βία, οικοδόμου μαχητού του ΠΑΜΕ αλλά και τον τραυματισμό πολλών άλλων μελών του, είτε από ανθρώπους των υπηρεσιών του κράτους και του παρακράτους (η μετεμφυλιακή Ελληνική Ιστορία βρίθει από παρόμοιες προβοκατόρικες πράξεις) είτε από μια κατηγορία δήθεν αναρχικών που στη πραγματικότητα δεν έχουν καμιά σχέση με τη κλασική αναρχική θεωρία ή πράξη. 
  Πρόκειται δηλαδή για ένα νέο είδος μεταμοντέρνου «αναρχικού», o οποίος δεν διαθέτει καν αντισυστημικό πρόταγμα (όπως οι κλασικοί του αναρχισμού Μπακούνιν, Κροπότκιν και σύγχρονα ο Μπούκτσιν) αλλά είτε ασχολείται με επί μέρους αγώνες για τα δικαιώματα (γυναικών , μεταναστών κ.λπ.) είτε εκφράζεται με ένα είδος «λάιφ στάιλ» αναρχισμού—όπως εύστοχα τον ονόμασε  ο τελευταίος θεωρητικός του αναρχισμού, ο Μάρεϊ Μπούκτσιν που αναγκάστηκε να αποκηρύξει τον αναρχισμό στα γηρατειά του.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Μήνυμα του (εξεγερμένου) Υποδιοικητή Μάρκος στον εξεγερμένο λαό της Χιλής

 Αδέρφια (αδερφοί κι αδερφές) της Χιλής
 

Σας μιλάω εξ ονόματος των γυναικών, των ανδρών, των παιδιών και των γέρων του εθνικο-απελευθερωτικού στρατού των Ζαπατίστας, της τεράστιας πλειοψηφίας των ιθαγενών Μάγιας, που αντιστεκόμαστε στα βουνά του νοτιανατολικού Μεξικού για την ανθρωπότητα, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

 Το ΣΚΑΪ και γενικότερα το συγκρότημα Αλαφούζου (Καθημερινή κτλ.) βρίσκεται στην πρωτοπορία των κατοχικών δυνάμεων και των δυνάμεων που υπερασπίζονται το μνημόνιο.
 
 Είναι η φωνή του πιο επιθετικού κομματιού της αστικής τάξης.Κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ προπαγάνδα υπέρ του κεφαλαίου,της κυβέρνησης,των τραπεζών και των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων.
 
 Πάντα εναντίον του ελληνικού λαού και της εργατικής τάξης.Κάθε κοινωνική ομάδα που αντιστέκεται και διαμαρτύρεται στοχοποιείται και κατασυκοφαντείται.Από τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι οι Εβραίοι της εποχής μας και στο τέλος θα μας πουν ότι φταίνε και για την τρύπα του όζοντος μέχρι τους λιμενεργάτες που με δύο μέρες απεργία καταστρέφουν τον τουρισμό,τους ταξιτζήδες και τους φορτηγατζήδες που είναι προνομιούχοι και συντεχνίες.Για όλους έχουν λάσπη τα σε διατεταγμένη υπηρεσία παπαγαλάκια του ΣΚΑ'Ι'.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) την μέρα της γενικής απεργίας ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργούν τουλάχιστον από τις 10:00 π.μ όπως έχει γίνει και σε άλλες απεργίες ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Προηγούμενες αποφάσεις των συνδικαλιστικών ηγεσιών στα ΜΜΜ να ΜΗΝ λειτουργούν τα Μέσα τις μέρες γενικών απεργιών έχουν αποδειχτεί ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ για την επιτυχία των κινητοποιήσεων καθώς ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ εξ' αιτίας της αδυναμίας μεγάλου μέρους του πληθυσμού να προσεγγίσει τα σημεία συγκέντρωσης.


ΑΝ και αυτή τη φορά ΔΕΝ λειτουργήσουν την ημέρα της απεργίας όπως έχουν ανακοινώσει ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ με στόχο την έλλειψη μαζικότητάς τους.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΜ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

EΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τελικά στις 19 Οκτωβρίου τα ΜΜΜ θα λειτουργούν 09:00-17:00

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

 Στο δελτίο ειδήσεων του MEGA την Τρίτη  (11/10/2011) προβλήθηκε ένα ρεπορτάζ για μία εκδήλωση-συναυλία στον Πειραιά όπου ο Νταλάρας ερμήνευσε ποιήματα της Ελένης Αρβελέρ για το Βυζάντιο.
   
 Ως εδώ τίποτα το ιδιαίτερο για το MEGA και για όλο το συγκρότημα Λαμπράκη. Για αυτούς πολιτισμός είναι μόνο ότι κάνουν οι Νταλάρες, οι Σαββόπουλοι και όλος ο καθεστωτικός συρφετός και φυσικά οι ιδιοκτήτες του ομίλου.
Οι 'φιλανθρωπίες' της Μαριάνας Βαρδινογιάννη και βέβαια ότι γίνεται στο κρατικοδίαιτο Μέγαρο Μουσικής του Λαμπρακιστάν.
  Δεν θα ασχολούμασταν με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ εάν επρόκειτο απλά για την προβολή του Νταλάρα όμως ο απώτερος σκοπός ήταν διαφορετικός.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Καστανίδη νευράκια; Πιές ξύδι.

Έχουμε χάσει το μέτρημα, μάλλον πρέπει να φτιάξουμε κάποιο ημερολόγιο με τα γιούχα στους πασόκους. Πληθαίνουν τα ''μεμονωμένα'' περιστατικά από ''οργανωμένες μειοψηφίες'' παπαραπολιτικέ. Δεν πειράζει θα συνηθίσετε...

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τα τελευταία χρόνια έχει αναζωπυρωθεί στην Ελλάδα ένα φαινόμενο ξεχασμένο για κάποιες δεκαετίες που κλιμακώνεται επικίνδυνα όλο και περισσότερο, η μετανάστευση χιλιάδων Ελλήνων στο εξωτερικό σε αναζήτηση καλύτερης τύχης.Η Ελλάδα που μεταπολεμικά ήταν χώρα εξαγωγής μεταναστών, έγινε μετά το 1990 χώρα υποδοχής μεταναστατών και σήμερα στην εποχή του ΔΝΤ ξαναγίνεται χώρα εξαγωγής μεταναστών.

Περιτεύει εδώ να αναλύσουμε τους λόγους που τροφοδοτούν αυτό το φαινόμενο(κατακόρυφη άνοδο ανεργίας,κατάρρευση και πτώχευση της Ελληνικής οικονομίας,ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας κτλ.) είναι πράγματα χιλιοειπωμένα και τα γνωρίζουν πλέον και οι πέτρες.Μέσα σε αυτήν την κατάσταση πλήρους αδιεξόδου χιλάδες νέοι κυρίως πτυχιούχοι(εξειδικευμένο προσωπικό) είναι έτοιμοι να πάρουν το δρόμο της φυγής προς το εξωτερικό.
 
 Πατώντας πάνω σε αυτήν την κατάσταση  πολλές είναι οι σειρήνες και τα παπαγαλάκια του συστήματος που προβάλλουν την μετανάστευση στο εξωτερικό ως μαγική λύση και τάζουν τη γη της επαγγελίας.