Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ''ΕΓΚΡΙΤΟΥΣ'' BLOGGERS

ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΡΙΓΗΛΛΗΣ


Πολλά νεοδημοκρατικά φυντάνια ξεσπάθωσαν στο διαδίκτυο από τότε που ανέλαβε ο Σαμαράς να διευθύνει το απίστευτο νεοδημοκρατικό τσίρκο. ''Νεο ξεκίνημα'', ''νέα πρόσωπα'', ''νεο μείγμα πολιτικής'' είναι από τα πολλά φαιδρά που εκτοξεύουν θυμίζοντας -σε όσους έχουν λίγη παραπάνω μνήμη από το χρυσόψαρο- το ξεκίνημα του Τζέφρυ στο τιμόνι του πασόκ, που ΔΗΘΕΝ θα τα άλλαζε όλα, οτι το πασόκ θα άλλαζε (μάλλον είχαν ανακαλύψει την θεραπεία του καρκίνου) κλπ. Μεσα στην πασοκική λαίλαπα βέβαια που βιώνουμε δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτές τις συγκρίσεις και έτσι τους αφήνουμε να παίζουν μπάλα μόνοι τους, και οχι τίποτε άλλο αλλά στο τέλος θα μας θεωρήσουν και ''συμμαχητές''!

ΔΕΝ πρέπει να τους κάνουμε την χάρη. Να τους αποκαλύψουμε ΑΠΟ ΤΩΡΑ. Προσωπικά θα ξεκινήσω με την αποκαθήλωση ενός μπλογκ που το θεωρούνταν ''έγκριτο'', ''ψύχραιμο'' και δεν συμμαζεύεται: το ANTINEWS. Ο διαχειριστής του συγκεκριμένου μπλογκ έχει πετάξει κάθε προσωπείο ''εγκυρότητας'' πια, δείχνοντας πως στην πραγματικότητα είναι ένας ψηφιακός αφισοκολλητής της Νέας Δημοκρατίας.Θα σταθώ σε μια πρόσφατη ανάρτηση που φιλοξένησε (οπότε προφανώς και ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ) με τίτλο: Ο «τρόπος του Obama» και ο Σαμαράς.

Εκεί γράφει:
Μία από τις πιο επιτυχημένες προεκλογικές καμπανιές των τελευταίων ετών, ήταν η καμπάνια του Barack Obama στις αμερικανικές εκλογές του 2008, με την οποία έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη καμπάνια θεωρήθηκε τεράστια επιτυχία και έμεινε γνωστή στην Αμερική ως «ο τρόπος του Obama», ή «τα 7 βήματα της επιτυχίας». Σύμφωνα με τον βασικό επικοινωνιολόγο του Obama, David Plouffe, τα 7 βήματα είναι τα εξής:
- Αποφασιστικότητα
- Στενός κύκλος συνεργατών
- Προσήλωση στο σχέδιο
- Εξαντλητική προσπάθεια ώστε το σχέδιο να γίνει κατανοητό από τους πάντες
- Προώθηση της εικόνας του ηγέτη χρησιμοποιώντας τεχνικές κλειδιά του μοντέρνου marketing
- Εκμετάλλευση του διαδικτύου
- Προσεκτική επιλογή των υποψηφίων
Ενας Νεοδημοκράτης από τα όχι και... τόσο παλια που ενω γινόταν χαμός στην κοινωνία με τη ''Νεα Διακυβέρνηση'' Καραμανλή αυτοί ασχολούνταν με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Οτι δηλαδή ΔΕΝ έφταιγε η ακολουθούμενη πολιτική, φταίγαν οι νεάντερνταλ πολίτες που δεν καταλάβαιναν το θεόπνευστο νεοδημοκρατικό πρόγραμμα διακυβένησης... Πάμε παρακάτω.
Τι θα γινόταν, όμως, εάν ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωνε ξαφνικά διπλές εκλογές το Νοέμβριο και ο Σαμαράς προσάρμοζε σωστά στην ελληνική πραγματικότητα και τα 7 βήματα;
Αποφασιστικότητα στην προώθηση του βασικού στόχου: Ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς παράταξης, Νέα Μεταπολίτευση κλπ
Πάλι ασχολούμαστε με το αμπαλάζ δηλαδή. Αυτό το παραμύθι με τα ''νέα πρόσωπα'' είναι τυχαίο οτι το ακολουθεί και ο Κουβέλης; Δηλαδή αν ανανεωθεί το πολιτικό προσωπικό και θέλει πάλι να ιδιωτικοποιήσει τις ''σατανικές'' ΔΕΚΟ, ΤΙ ακτιβώς θα έχει αλλάξει; Οι ρητορείες περι ''ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού'' και προώθησης ''νέων και άφθαρτων'' αποπροσανατολίζουν και κρύβουν εντέχνως τος πραγματικούς πολιτικούς στόχους. Οι αποκρατικοποιήσεις-ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ είναι διακηρυγμένος πολιτικός στόχος της ΝΔ εδώ και πολλά χρόνια, οπότε οι πίπες περι ανασυγκρότησης της κεντροδεξιας παράταξης λέγονται για να μας μπερδεύουν και να μην κάνουμε την αυτονόητη ερώτηση: ΠΟΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΤΟ πασόκ; Πιο κάτω...
Στενός κύκλος συνεργατών:  Τέσσερα – πέντε, το πολύ, άτομα, τα οποία θα εμπιστεύεται απόλυτα και τα οποία δεν θα φοβούνται να του μεταφέρουν την πλήρη εικόνα της πραγματικότητας.
Εντάξει το πιάσαμε το υπονοούμενο. Ο Λούλης, ο Αγγέλου, ο Αντώναρος και ο Ρουσσόπουλος δεν έκαναν καλή δουλεια με τον Καραμανλή. Σαμαρά βρες τους αντίστοιχους Τσουκάτους, Πανταγιάδες και Μαντέληδες που ήταν πιο αποτελεσματικοί.

Προσήλωση στο σχέδιο: Συνεχής και ακατάπαυστος πόλεμος στην κυβέρνηση του Μνημονίου και πως θα βγούμε από αυτό, για να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα της Ελπίδας.
Απόκρυψη πολιτικών στόχων για άλλη μια φορά μέσω λεκτικών στολιδιών: ''Η Ελλάδα της Ελπίδας''
Εκλαΐκευση του σχεδίου:  Να γίνει κατανοητό το σχέδιο μέχρι και τον τελευταίο πολίτη της χώρας.
Καταλάβαμε. Τόση προπαγάνδα μέχρι να γίνει το μαύρο άσπρο, η ιδιωτική πρωτοβουλία η μόνη μας ελπίδα και ο Σαμαράς ο ηγέτης που θα κάνει ως δια μαγείας όλα τα τρωκτικά που συναλλάσσονταν με το δημόσιο μωρές παρθένες που θα αγοράσουν και θα διοικούν χρηστά και για κοινωνικό όφελος τις πρώην κρατικές ΔΕΚΟ. Πείτε μια φορά την αλήθεια, για τον Θεό!
Βελτίωση και προώθηση της προσωπικής εικόνας του Σαμαρά : Το …brand name «Σαμαράς» είναι το μοναδικό αποτελεσματικό όπλο που διαθέτει η σημερινή ΝΔ και στο θέμα αυτό δεν χρειάζονται ερασιτεχνισμοί.
Απόκρυψη πραγματικών πολιτικών στόχων μέσω του marketing.
Εκμετάλλευση του διαδικτύου: Οργάνωση μιας σοβαρής ομάδας η οποία θα γνωρίζει το αντικείμενο και θα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό.
Εντάξει αυτό το καταλάβαμε. Θα έχουμε αυτή τη φορά γαλάζιους Κρόγιες, Παραπολιτικούς, Piazza del Popolo και λοιπούς καραγκιόζηδες. Παραπολιτικέ μου φαίνεται πρέπει να βαράς υπερωρίες.
Προσοχή στη επιλογή των υποψηφίων: Η επιλογή του Κικίλια ήταν άψογη. Όμως εάν στηριχτεί  ο Μπακογιάννης, τότε θα επισκιαστεί από τα ΜΜΕ η προσπάθεια ανανέωσης και στον κόσμο θα μείνει ο Μπακογιάννης…Δηλαδή η συνέχεια της οικογενειοκρατίας.
Τα είπαμε για τα ''άφθαρτα πρόσωπα'', το πρόβλημα είναι οτι η πλειοψηφία τσιμπάει με αυτά τα τρικ δήθεν ανανέωσης. Το άρθρο κλείνει ως εξής: ''Λέτε να χάσει αν τα κάνει όλα αυτά;''. Για να ήταν πιο εύστοχος όμως έπρεπε να γράφει: ''Εδω πιστέψανε με αυτά τα κόλπα οτι το πασόκ άλλαξε, γιατι να μην πιάσει και με εμάς'';

Πρέπει όμως να καταλάβουμε οτι η ΝΔ έχει ουσιαστικά τρεις διαφορές με το πασόκ: 1) το χρώμα, 2) τα διαθέσιμα στελέχη πρώτης γραμμής που να πουλάνε την απαραίτηση σοβαροφάνεια και 3) την στήριξη από τα ΜΜΕ. Τώρα όσο για το τρίτο, αυτά έρχονται και παρέρχονται. Όταν ο Τζέφρυ θα εκτελέσει όλα τα συμβόλαια και θα έχει φέρει τον κόσμο ένα βήμα πριν την εξέγερση θα πρέπει να πέσει στο κοινό νεα μαστουρα ''ανανέωσης'' του πολιτικού σκηνικού. Θα προλάβει ο Σαμαράς να πάρει την στήριξη των εργολάβων-καναλαρχών-εφημεριδάδων ή θα προλάβουν οι συνασπισμένες ουρές του πασόκ Κουβέλης και ΣΙΑ; Ως τότε το ANTINEWS θα μάχεται -με ''έγκριτο'' ύφος πάντα- για την προώθηση του ''νέου μείγματος πολιτικής'' του μεγάλου ηγέτη Σαμαρά.

Πόση αντοχή έχεις στο κουτόχορτο ρε Έλληνα;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου