Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΕΟΖ (τι είναι αυτό το πράμα;) και μετανάστες, ΕΟΖ στην Θράκη και ελληνοτουργικά συμφέροντα, και λεφτά, πολλά λεφτά…και ανθρώπινη δυστυχία.


Μια Ειδική Οικονομική Ζώνη, ΕΟΖ για συντομία, είναι μια γεωγραφική περιοχή στην οποία ισχύει ένα εντελώς ιδιαίτερο νομοθετικό, οικονομικό και διοικητικό καθεστώς. Δηλαδή σε μια ΕΟΖ το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας δεν είναι εκείνο το οποίο ισχύει για την υπόλοιπη εθνική επικράτεια. Αλλά ένα ειδικό καθεστώς προσανατολισμένο στα συμφέροντα της “ελεύθερης” αγοράς. Δηλαδή του διεθνούς καπιταλισμού.
Για τον εργαζόμενο που θα αποφασίσει, ή θα αναγκαστεί να αποφασίσει, να εργαστεί σε μια ΕΟΖ, το καθεστώς αυτό είναι από δυσμενές ως δυσμενέστατο. Το πιο σίγουρο είναι οτι θα περιλαμβάνει 6-ήμερο αντί πενθημέρου και 10-ωρη εργασία αντί οκταώρου. Σε μια ΕΟΖ δεν επιτρέπεται η λειτουργία εργατικών σωματείων και γενικά σε μια ΕΟΖ η εργατική νομοθεσία, που ισχύει στην υπόλοιπη εθνική επικράτεια, αναστέλλεται.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Έξω από την ΕΕ ΤΩΡΑ μέσα από ένα Λαϊκό Μέτωπο Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης - Με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ


Μετά τη μεγαλύτερη ήττα που γνώρισαν τα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας από την κατοχή και μετά με την, και με νόμο του κράτους, μετατροπή της σε άτυπο προτεκτοράτο βάσει των συμβάσεων με τη Τρόικα, η αντιπρόσωπος της ισχυρότερης οικονομίας του οικονομικού μπλοκ της ΕΕ, Μέρκελ, έρχεται να στηρίξει με την επίσκεψή της το πολιτικό προσωπικό σε κυβέρνηση και «αντιπολίτευση» το οποίο εξασφαλίζει την παραμονή της χώρας υπό το καθεστώς οικονομικής κατοχής και την τραγικά ανοδική πορεία της εξαθλίωσης στην κοινωνία που αυτή συνεπάγεται.

Η φυσιολογική υποστήριξη στην κυβέρνηση των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ που έχουν αναλάβει τη «βρώμικη δουλειά» της τυπικής νομοθετικής κατοχύρωσης της οικονομικής εξάρτησης και των συνεπειών αυτής, είναι δεδομένη για την χρησιμότητά της όσον αφορά την διεκπεραίωση των εντολών της Ευρωπαϊκής ελίτ.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η «αριστερά» του Συν/Συριζα και των «μαγαζιών» της διαπομπεύουν τον αγώνα των εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά


Η εκφυλισμένη «αριστερά» του Συν/Συριζα και των «εναλλακτικών» μέσων που ελέγχει , διαπομπεύουν τον αγώνα των εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Σε μια άθλια παρουσία του Πάνου Σκουρλέτη εκπροσώπου του Σύριζα σε καθεστωτικό κανάλι[1], καταλήγει να χαρακτηρίζει ως προβοκάτσια την εισβολή των εργαζομένων του Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο. Υπονομεύουν την δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων αφού ενώ παρουσιάζονται σαν υποστηρικτές του δίκαιου αγώνα τους, στέλνοντας μέχρι και βουλευτές στο πεντάγωνο , την ίδια ώρα στα καθεστωτικά ΜΜΕ λοιδορούν και συκοφαντούν τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ , "υπεύθυνη" (για το σύστημα) και άκρως υπονομευτική (για τους λαϊκούς αγώνες).

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

«Αποφασίζουμε και διατάζουμε»: Πρόβα «γύψου»…


«Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές, 
δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα... 
Βογκήστε τύμπανα πολέμου... Οι φοβερές 
σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα!»
 
Δεν πάει άλλο πια… 
Τα ανδρείκελα της χρηματιστηριακής Πανούκλας μας εκτελούν αδίστακτα, μας αφανίζουν ως κοινωνική και εθνική οντότητα, ως λαό, ως ανθρώπινη ύπαρξη… 
Μας λεηλατούν αναίσχυντα, μας πίνουν το αίμα, σαν βρικόλακες, μας φτωχαίνουν και μας θανατώνουν ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ… 
Και ΤΩΡΑ άρχισαν τα δικτατορικά ανακοινωθέντα του «αποφασίζουμε και διατάζουμε»!!!



Μας διατάζουν, με κατοχική ξετσιπωσιά και δωσίλογη, μοχθηρή αυθάδεια να κλειδωθούμε στα σπίτια μας και να μην κατέβουμε στο κέντρο της Αθήνας… 

Μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ να διαμαρτυρηθούμε για τη δωσίλογη, τελετουργική υποδοχή που ετοιμάζουν στο 4ο Ράιχ, την κ. Μέρκελ… 

Μας ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ να υποκλιθούμε, όπως οι ίδιοι, στη νέα και τελετουργικά διατυμπανιζόμενη ΚΑΤΟΧΗ μας… 

Μας ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ να σκύψουμε το κεφάλι στη μπότα των δυναστών μας, των δυναστών των λαών της Ευρώπης… 

ΟΧΙ δεν πάει άλλο… 


ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ… 

Αν υποκύψουμε σ’ αυτές τις ΔΙΑΤΑΓΕΣ των δωσίλογων ανδρεικέλων, το επόμενο βήμα θα είναι ο «ΓΥΨΟΣ», ο ολοκληρωτικός «γύψος»…

ΠΗΓΗ ΡΕΣΑΛΤΟ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ο «αριστερός» κύριος …Μάρσαλ!


Σημείωση δική μας: Έχουμε πολλές φορές αναλύσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά απλά την καπηλεύεται. Με τα τελευταία κατορθώματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται καν να αναφερθούμε στα ιδεολογήματα της Νέας Τάξης που αναπαράγει. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται ανοικτά και απροκάλυπτα την ιστορική κληρονομιά της αριστεράς. Όταν πηγαίνεις και μάλιστα ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την τρίτη Σεπτέμβρη και υμνείς το σχέδιο Μάρσαλ και μάλιστα το προτείνεις ως λύση στο σήμερα τότε αποδεικνύεις με τον πιο κραυγαλέο τρόπο ότι απλά εμπορεύεσαι με το πιο άθλιο τρόπο τις αριστερές ιδέες και την ιστορική κληρονομιά της αριστεράς. Μόνο όσοι έχουν τσίμπλες στα μάτια μπορούν να διατηρούν αυταπάτες για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η σοσιαλοδημοκρατία αναβαπτίζεται μέσω του ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο αυτά περιστατικά(όχι φυσικά τα μοναδικά) είναι πολύ συμβολικά. Είμαστε περίεργοι να ακούσουμε τι έχουν να πουν οι ''αριστερές'' συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται ότι αναφέρονται στον επαναστατικό μαρξισμό και το ''αριστερό'' ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ(Λαφαζάνης) για όλα αυτά. Ακόμα έχουν το θράσος να αυτοπροσδιορίζονται ως ''αριστερά'';